REAL TIME |

Weather Icon

Θεόδωρος Νικολοβγένης: Ισραηλινοί “θόλοι” στην Κύπρο! Τα φαντάσματα των S-300 δημιουργούν φοβίες

Θεόδωρος Νικολοβγένης: Ισραηλινοί “θόλοι” στην Κύπρο! Τα φαντάσματα των S-300 δημιουργούν φοβίες

Ο επικεφαλής του ιντερνετικού μαγκαζίνο Άμυνα και Γεωστρατηγική, Θεόδωρος Νικολοβγένης, σχολιάζει τις εξελίξεις στο θέμα των ισραηλινών θόλων για την εθνική φρουρά και εξηγεί γιατί η συγκυρία που βγήκε προς τα έξω η συγκεκριμένη είδηση δεν είναι η ιδανική.

 

Το δημοσίευμα

Η Εθνική Φρουρά το ήθελε διακαώς να το εντάξει στο οπλοστάσιό της και το Υπουργείο Άμυνας ικανοποίησε τα θέλω των επιτελών της Εθνικής Φρουράς. Όπως είχε γράψει αρχές του καλοκαιριού η «Κ», το Υπουργείο Άμυνας υλοποίησε της απόφαση της κυβέρνησης για αγορά του ισραηλινού αντιαεροπορικού συστήματος Iron Dome.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», η απόφαση υλοποιήθηκε και ήδη έπεσαν η υπογραφές με την ισραηλινή πλευρά. Το συγκεκριμένο σύστημα με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή την περίοδο στην προστασία από αέρος επιθέσεις. Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει περάσει όλες τις δύσκολες εξετάσεις στο Ισραήλ λαμβάνοντας άριστα σχόλια για το ποσοστό αποτελεσματικότητάς στην αντιμετώπιση επιθέσεων από την Χαμάς

Το συγκεκριμένο σύστημα είχε δει από κοντά ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ισραήλ τον περασμένο Μάρτιο. Το σύστημα θεωρείται ιδανικό για τις ανάγκες της κυπριακής αεράμυνας καθώς και την απειλή από τα τουρκικά UAV.

Το σύστημα

Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό στρατό από τον Μάρτιο του 2009 χρονιά κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες δοκιμές και τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία το 2011. Αποτελείται από τρία μέρη: Το ραντάρ ανίχνευσης και παρακολούθησης, το σύστημα διαχείρισης μάχης και ελέγχου και μια συστοιχία πυραύλων. Η εμβέλεια των πυραύλων του συστήματος είναι στα 70 χιλιόμετρα καλύπτοντας πλήρως στην περίπτωση της Κύπρου, μια ενδεχόμενη εχθρική ενέργεια από τα κατεχόμενα, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει και εισαγόμενη απειλή από αέρος.

ΠΗΓΗ: Άμυνα και Γεωστρατηγική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube