Weather Icon
Video , Αθλητικά 12 Αυγούστου 2022

Στα πλέι οφ του Europa League ο Ολυμπιακός με πρόκριση στα πέναλτι! Έπεσε όρθιος ο Παναθηναϊκός – Δεν μπόρεσε ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλέι οφ του Europa League ο Ολυμπιακός με πρόκριση στα πέναλτι! Έπεσε όρθιος ο Παναθηναϊκός – Δεν μπόρεσε ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός έδειξε τάσεις αυτοχειρίας στη Σλοβακία, αλλά κατάφερε, έστω και στα πέναλτι, να πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Europa League και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη συμμετοχή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Σλόβαν Μπρατισλάβα με 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα», αφού το 90λεπτο έληξε 1-1 (όπως και το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Φάληρο) και η παράταση 2-2.

Στον κανονικό αγώνα, ο Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 54΄, αλλά ο Σάπονιτς ισοφάρισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην παράταση, όπου οι Σλοβάκοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμπένα, ο Αγκιμπού Καμαρά ξανάδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο 101΄, για να «απαντήσει» στο 108΄ ο Γκριν.

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον Απόλλωνα Λεμεσού (18/8 στην Κύπρο και 25/8 στο «Γ. Καραϊσκάκης») διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, ακόμη κι αν αποκλειστούν όμως, θα συνεχίσουν στο Europa Conference League.

Το πάλεψε όσο δεν έπαιρνε, έφτασε τη Σλάβια Πράγας στα όριά της, έχασε ανεπανάληπτες ευκαιρίες (δοκάρι στο 2’), προηγήθηκε στο 58’, όμως δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων είδε τους Τσέχους να ισοφαρίζουν από το ολέθριο λάθος του Καμπετσή και να παίρνουν εκείνοι την πρόκριση στα play off του Europa Conference League με το τελικό 1-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Μεγάλη προσπάθεια από τους «πράσινους» που ωστόσο, δεν έφτανε και πλέον μένουν εκτός Ευρώπης…

Άδοξο τέλος έλαβε και η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν μεν με 2-1 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του UEFA Europa Conference League, έχοντας ηττηθεί με 2-0 στο Ισραήλ. Στα Play Off της διοργάνωσης, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς θα αντιμετωπίσει τη Νις (18 και 25 Αυγούστου).

Κι όμως, τα πράγματα για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος, που είχε οριζόντιο δοκάρι σε φάουλ του Λουίς Πάλμα (25′), θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Αντρέ Γκρέι (60′), σε φάση που απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Νταν Γκλέιζερ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, ο Εράν Ζάχαβι στο 74′ πέτυχε το «χρυσό γκολ» για τη Μακάμπι, προτού διαμορφώσει ο Σεΐκ Ντουκουρέ (81′) το τελικό 2-1.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube