Weather Icon
Ουκρανία , Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 16 Αυγούστου 2022

Σοϊγκού: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Σοϊγκού: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία

Η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. 

Σε δηλώσεις του κατά τη διεθνή διάσκεψη ασφαλείας της Μόσχας, κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την ανάπτυξη στρατευμάτων του στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη «πολλές φορές». 

Αναφερόμενος επίσης στη σύμπραξη AUKUS της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη ζώνη του Ινδικού – Ειρηνικού, ο Σοϊγκού εκτίμησε ότι έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε «μια πολιτική-στρατιωτική συμμαχία».

Όσον αφορά τη συνθήκη New START, είπε ότι οι συνομιλίες για την παράταση της συνθήκης ήταν «αμφίδρομες» και η κατάσταση γύρω από τη συνθήκη ελέγχου πυρηνικών όπλων ΗΠΑ-Ρωσίας «δεν είναι εύκολη». Η συνθήκη START (Strategic Arms Reduction Treaty) είναι μια διμερής συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας για τον περιορισμό των στρατηγικών όπλων.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube