Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 3 Αυγούστου 2022

Πούτιν σε Σρέντερ: Ο Nord Stream 2 έτοιμος για εφοδιασμό της Ευρώπης

Πούτιν σε Σρέντερ: Ο Nord Stream 2 έτοιμος για εφοδιασμό της Ευρώπης

Ο Πούτιν προσπαθεί να βάλει στο “παιχνίδι” τον Nord Stream 2 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 ήταν έτοιμος να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει με τον εφοδιασμό της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ, επικαλούμενος τον Πούτιν, ανέφερε ότι οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν σε περίπου 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως από 167 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μετά την επιβολή κυρώσεων από την Πολωνία στον αγωγό Yamal-Ευρώπη και αφού η Ουκρανία σταμάτησε τις ροές μέσω μιας από τις διαδρομές τροφοδοσίας.

Σήμερα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατηγόρησε τη Ρωσία για καθυστερήσεις στην επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream 1 που πήγε για επισκευή στον Καναδά.

«Αυτή (η τουρμπίνα) μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Η τουρμπίνα λειτουργεί», είπε ο Σολτς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο στη Siemens.

«Η μη εκπλήρωση των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου δεν έχει κανέναν τεχνικό λόγο», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube