Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 7 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Τέσσερα πλοία με σχεδόν 170.000 τόνους σιτηρών αναχώρησαν από ουκρανικά λιμάνια

Ουκρανία: Τέσσερα πλοία με σχεδόν 170.000 τόνους σιτηρών αναχώρησαν από ουκρανικά λιμάνια

Δεύτερη νηοπομπή με ουκρανικά σιτηρά αναχώρησε από ουκρανικά λιμάνια

Δεν θα φτάσει σήμερα, Κυριακή 7/8, στον Λίβανο, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρώτο πλοίο σιτηρών που αναχώρησε από ουκρανικό λιμάνι

Μια δεύτερη νηοπομπή με ουκρανικά αγροτικά προϊόντα αναχώρησε από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας την Κυριακή 7/8, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Oleksandr Kubrakov.

Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, τα τέσσερα φορτηγά πλοία Mustafa Necati, Star Helena, Glory και Riva Wind είχαν φορτωθεί με σχεδόν 170.000 τόνους σιτηρών.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα πρώτα πλοία αναχώρησαν από την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το πρώτο πλοίο με σιτηρά δεν θα φθάσει στον Λίβανο

Καθυστερεί και δεν θα φτάσει σήμερα, Κυριακή 7/8, στον Λίβανο, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρώτο πλοίο σιτηρών που αναχώρησε από ουκρανικό λιμάνι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας στον Λίβανο.

Το πλοίο Razoni αναχώρησε από την Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη Δευτέρα (1/8), μεταφέροντας 26.527 τόνους αραβοσίτου και αναμενόταν να φθάσει την Κυριακή 7/8 στο λιμάνι της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και τις λιβανέζικες λιμενικές αρχές.

Ωστόσο, η ουκρανική πρεσβεία στον Λίβανο δήλωσε στο Reuters ότι το πλοίο «καθυστερεί» και «δεν φθάνει σήμερα», χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τη νέα ημερομηνία άφιξης ή τον λόγο καθυστέρησης.

Το πλοίο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου MarineTraffic.com, έπλεε ανοικτά των τουρκικών ακτών το πρωί της Κυριακής 7/8.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube