Weather Icon
Ουκρανία , Παλαιστίνη 13 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Μπορούμε να χτυπήσουμε σχεδόν όλες τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στο Νότο

Ουκρανία: Μπορούμε να χτυπήσουμε σχεδόν όλες τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού στο Νότο

Αυξήθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας

Ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι το πυροβολικό του έπληξε την Παρασκευή ρωσική αποθήκη πυρομαχικών κοντά σε σημαντική γέφυρα στο Νότο, και πρόσθεσε ότι πέον έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί σχεδόν σε όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού της Μόσχας στην κατεχόμενη περιοχή.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι η επίθεσηστην αποθήκη στο χωριό Βέσελε, περίπου 80 μίλια (130 χιλιόμετρα) από τον ποταμό Δνείπερο από τον ρωσικά κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, άφησε νεκρούς 11 Ρώσους στρατιώτες.

Το χωριό βρίσκεται κοντά στη γέφυρα Kakhovskyi, λίγα μέτρα μακριά από ένα μεγάλο φράγμα, και είναι ένα ζωτικής σημασίας σημείο διέλευσης στο οποίο η Ουκρανία επιτέθηκε για να προσπαθήσει να αποδυναμώσει τη Μόσχα σε μια περιοχή στην οποία έχει τον έλεγχο στη δυτική όχθη του Δνείπερου.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι μπόρεσε να πλήξει δεκάδες ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών χάρη στις παραδόσεις των δυτικών πυραυλικ΄ν συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης μεγάλου βεληνεκούς, όπως το HIMARS από τις ΗΠΑ.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές σχετικά με την αναφορά της επίθεσης στην επαρχία της Χερσώνας ή την υποτιθέμενη εμβέλεια της δύναμης πυρός της Ουκρανίας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, Νατάλια Χουμενιούκ, υποστήριξε ότι η Ουκρανία έχει σχεδόν όλες τις νότιες οδούς ανεφοδιασμού της Ρωσίας υπό «έλεγχο πυρών», που σημαίνει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να τις χτυπήσει κατά βούληση.  «Οι δυνάμεις μας ελέγχουν την κατάσταση στο Νότο, παρά το γεγονός ότι ο εχθρός προσπαθεί να φέρει εφεδρείες, παρόλο που σχεδόν όλες οι αρτηρίες μεταφοράς και logistics έχουν χτυπηθεί ή βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πυρών μας», ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Το Κίεβο ελπίζει ότι με την απόκτηση νέων πυραύλων ικανών να πλήξουν τον ανεφοδιασμό της Ρωσίας βαθιά πίσω από τις γραμμές του μετώπου, μπορεί να αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης τις επόμενες εβδομάδες.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube