REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 25 Αυγούστου 2022

Οι Ουκρανοί νικητές στην Eurovision κάνουν έρανο για το Τάγμα του Αζόφ

Οι Ουκρανοί νικητές στην Eurovision κάνουν έρανο για το Τάγμα του Αζόφ

Το συγκρότημα Kalush Orchestra κάνει τον έρανο

Το συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε το πρώτο βραβείο της Eurovision με το τραγούδι «Στεφανία» και συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια για τον ουκρανικό στρατό πουλώντας το τρόπαιό τους

Οι ουκρανοί νικητές στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησαν έρανο διαρκείας 24 ωρών υπέρ των στρατιωτών που αμύνθηκαν στο πολιορκημένο εργοστάσιο του Αζοφστάλ, καθώς η χώρα συμπλήρωσε τα 31 χρόνια της ανεξαρτησίας της και έξι μήνες πολέμου.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra, μέσω βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, καλεί τον κάθε Ουκρανό, μέσα στις επόμενες 24 ώρες, να γίνει δωρητής προσφέροντας 24 χρίβνια (65 λεπτά) για εκείνους που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.

«Ανοίγουμε δωρεές για τους τραυματίες μαχητές του Αζόφστάλ» αναφέρει το συγκρότημα. «Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν τους ήρωές μας να γίνουν υγιείς και δυνατοί ξανά» προσθέτουν σε μια λεζάντα μεταφρασμένη στα αγγλικά, συγχαίροντας τους Ουκρανούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

Το Τάγμα Αζόφ

Η Μαριούπολη ήταν υπό πολιορκία επί μήνες. Οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ, μονάδα της εθνικής φρουράς που έχει διεθνώς κατηγορηθεί από πολλούς ως νεοναζιστική και η ομιλία εκπροσώπου τους στο ελληνικό κοινοβούλιο προκάλεσε σάλο, ενώ η Ρωσία την χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση», πολέμησαν επί μήνες από τα καταφύγια και τις σήραγγες που υπήρχαν κάτω από το εργοστάσιο χαλυβουργίας, προτού παραδοθούν τον Μάιο.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε το πρώτο βραβείο της Eurovision με το τραγούδι «Στεφανία» και συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια για τον ουκρανικό στρατό πουλώντας το τρόπαιό τους.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube