Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 13 Αυγούστου 2022

Οι κολυμβητές του Χουλουσί Ακάρ…

Οι κολυμβητές του Χουλουσί Ακάρ…

Δεν εξήγησε με ποιό είδος κολύμβησης, ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο ή πεταλούδας, θα το κάνουν οι… στρατο-φοιτητές του

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΝΗΠΙΩΔΕΙΣ ανοητολογίες εκτοξεύονται όλο και συχνότερα εσχάτως εκ στόματος του 70χρονου υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, στρατηγού εν αποστρατεία Χουλουσί Ακάρ. Μιλώντας όχι σε κάποιον συνοικιακόν καφενέ αλλά ενώπιον συνεδρίου πρέσβεων προ πέντε ημερών στην Άγκυρα, θεώρησε σπουδαίο να τους βεβαιώσει ότι «οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών [της Τουρκίας] δύνανται να κολυμπήσουν τα 1.950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές της Τουρκίας ως το… Καστελλόριζο»!!!

– Δεν εξήγησε με ποιό είδος κολύμβησης, ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο ή πεταλούδας, θα το κάνουν οι… στρατο-φοιτητές του. Ούτε αν θα φοράνε κιόλας βατραχοπέδιλα ή και «μπρατσάκια». Και πόσοι ίσως να μην τα καταφέρουν αν βρουν και κυματάκια πεντέξι μποφόρ και δεν έχουν σωσίβια και σωστικές λέμβους, ώσπου να τους περιθάλψουν, όσους καταφέρουν να φτάσουν στην ακτή του Καστελορίζου, τα ελληνικά συνεργεία Πρώτων Βοηθειών…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν είχε άραγε στο κότζαμ συνέδριο πρέσβεων της Άγκυρας πεντέξι πρέσβεις νούσιμους και τολμηρούς ν’ αρχίσουν τις δέουσες τουλάχιστον γκριμάτσες για τις ανοησίες που άκουγαν από το στόμα του κατά τεκμήριον ατιμασθέντος σε διακεκριμένη αναξιότητα στρατηγού της Τουρκίας; Διότι περί αυτού πρόκειται:

ΑΤΙΜΩΣΗ είχε υποστεί ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ως αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων: Το υπό την δική του αρχηγία στράτευμα πραγματοποίησε το αποτυχημένο αιματηρό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Οπόταν, στη διάρκειά του, ο ίδιος διετέλεσε και… «όμηρος των πραξικοπηματιών». Απόπειρα πραξικοπήματος για την οποία ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Αλλάχ που του την έστειλε ώστε ο νεο-σουλτάνος να εδραιώσει την απολυταρχική μονοκρατορία του γεμίζοντας τις φυλακές με χιλιάδες θεωρούμενους ως αντιπάλους του, όχι μόνο στον στρατό αλλά και σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, θεσμούς και οργανισμούς, πανεπιστήμια και εφημερίδες της χώρας.

ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ (Κιρκάσιος) την καταγωγή, απαρνηθείς την εθνότητά του, εξωμότης δηλαδή, φανατικά τουρκότερος των Τούρκων δείχνει να είναι ο Χουλουσί Ακάρ.

– Εμφανίζεται συχνά με έντονα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά συμπεριφορών τα οποία αποτελούσαν στην οθωμανική ιστορία τα συνήθη γνωρίσματα του γενιτσαρισμού.

– Κατατρεγμένοι από τους Ρώσους κατακτητές της πατρίδας τους οι Καυκάσιοι Τσερκέζοι, πολλοί κατέφυγαν εκτοπισμένοι το 1864 στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Και αξιοποιήθηκαν από τους Σουλτάνους εναντίον άλλων υπόδουλων εθνοτήτων.

– Μετά την επικράτηση του Κεμαλισμού και την επιβολή της Türkiye Cumhuriyeti (του σύγχρονου κράτους, Τουρκία) το 1923, στα εδαφικά απομεινάρια της διαλυμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και με την εντολή του αρχηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ «τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος», υπήρξε, για όσους, απέμειναν από τις γενοκτονίες και δεν έστεργαν τέτοια «ευτυχία», η μεθοδευμένη κρατική επιχείρηση εξαναγκαστικού εκτουρκισμού. Σε βάρος όλων των διαφορετικών εθνοτήτων της επικράτειας. Ακόμη και οι επιμένοντες να ομιλούν την μητρική τους γλώσσα Τσερκέζοι θεωρούνταν «προδότες»…

ΟΛ’ ΑΥΤΑ εν παρενθέσει. Ως χρήσιμη ίσως γνώση για τα συμβαίνοντα στην επιμόνως ορεγόμενη να επανακυριαρχήσει σε νεο-οθωμανικές διαστάσεις ηγεμονίας, στην περιοχή και στον κόσμο, Τουρκία του Ερντογάν.

– Για τον οποίο, προ πολλών ετών, το ΕΙΡΗΣΘΩ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ διέγνωσε ότι ισχύει το «ουκ εά με καθεύδειν το του Ατατούρκ τρόπαιον». Κατ’ αντιστοιχίαν με ο,τι αποδιδόταν ως ρήση του αρχαίου Θεμιστοκλή των Αθηνών το 480π.Χ, για τον θριαμβευτή του Μαραθώνα Μιλτιάδη 490π.Χ.

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ το 1919-1923 στην ηττημένη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) και διαλυμένη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο Κεμάλ, αξιοποίησε πρωτίστως την αποσκιρτήσασα από τους εν πολέμω συμμάχους της το 1917 Ρωσία, μετά την εκεί επανάσταση των Μπολσεβίκων του Λένιν. Από τον οποίο ο Κεμάλ έλαβε ρούβλια και οπλισμό για να επιτύχει, ενδυναμούμενος επί του πεδίου, διαδοχικά την εύνοια των έως τότε εχθρών του, Ιταλών, Γάλλων, Εγγλέζων και Αμερικανών, νικητών του Α΄ Π.Π., προκειμένου να κατορθώσει την Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού το 1922.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ την μέθοδο του Κεμάλ με τον Λένιν, μετά από έναν αιώνα, ο Ερντογάν επιχειρεί παρομοίως τα παραπλήσια, με το Κρεμλίνο του Πούτιν:

– Μόλις προ εννέα ημερών, 5.8.2022 στο Σότσι, προστέθηκαν τα ρωσικά ρούβλια στην… χειμαζομένη οικονομικά ΝΑΤΟϊκή Τουρκία, εν μέσω συνεχιζομένης από 24η Φεβρουαρίου 2022 εισβολής της Ρωσίας στην υποστηριζομένη από το ΝΑΤΟ Ουκρανία.

– Με τον Ερντογάν να εντείνει συγχρόνως, ακόμη περισσότερο τους εκβιασμούς του προς τις ΗΠΑ και τους άλλους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους. Αξιοποιώντας επιτηδείως την επιμονή τους να μην χάσουν εντελώς από το στρατόπεδο τους την επαμφοτερίζουσα Τουρκία.

ΠΡΟΪΟΝ πλάνης, επιφανειακής και λειψής ανάγνωσης, αποδείχθηκε η ευρύτερα διαδοθείσα εκδοχή περί δήθεν «απρόβλεπτου» Ερντογάν. Ήδη η 20ετία του (2002-2022) στην εξουσία έδειξε κατ’ επανάληψιν ότι,

(α) η έγκαιρη και προσεκτική μελέτη του πολυσέλιδου προγράμματος της νεο-οθωμανικής στρατηγικής των ισλαμιστών του Ερντογάν, που είχε εκπονήσει το 2001 προ της ανόδου του ΑΚΡ κόμματός τους στην εξουσία ο στενός τότε συνεργάτης του καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος – Η Διεθνής Θέσης της Τουρκίας» και

(β) η οξυδερκής ανάλυση του πολιτικού παρελθόντος, των πεπραγμένων, της προσωπικής ιδιοσυγκρασίας, των μεθόδων και των επιδιώξεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον καθιστούσαν επαρκώς… προβλεψιμότατο.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και στη Λευκωσία για χρόνια καλλιεργήθηκαν πλήθος παραπλανητικές ψευδαισθήσεις και αφελείς ευσεβοποθισμοί περί δήθεν… ισλαμο-δημοκράτη, ευρωπαϊστή και εκσυγχρονιστή Ερντογάν. Ήσαν και πολλοί μάλιστα το 2004 πρόθυμοι να τον εμπιστευτούν για τη «λύση Ανάν» του Κυπριακού, αρνούμενοι ν’ αντιληφθούν ότι με τέτοιου είδους «λύση» θα νομιμοποιούσαν την μετατροπή ολόκληρης της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Και δεκαπέντε χρόνια αργότερα επέμεναν ακόμη ανοήτως να τον πείσουν τον Ερντογάν «ν’ ανοίξει το στόμα του για να του μπουκώσουν λουκούμι τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ»! Αμετανόητοι κι αθεράπευτοι φορείς τέτοιων αντιλήψεων παραμένουν εισέτι στην παρηκμασμένη κυπριακή κομματαρχία, διεκδικούντες κιόλας τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου 2023.

ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ο Αλλάχ του κι άλλα χρόνια στην εξουσία, ο νεο-Πατισάχ της Άγκυρας κατάφερε όμως να πείσει την πλειονότητα του Ελληνισμού, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Διασπορά, τι εστί επεκτατική και νεο-οθωμανική Τουρκία. Και πόσο απ’ αρχής ανόητες, αναποτελεσματικές, αδιέξοδες και αυτο-παγιδευτικές ήσαν οι επινοήσεις περί «επαναπροσεγγίσεων», «έντιμων διζωνικών συμβιβασμών», «Μ.Ο.Ε.» και «δικοινοτισμών», που παρήγαγαν με αγγλο-αμερικανική ιδίως καθοδήγηση τα Ηττημένα Μυαλά των ιθυνόντων στη Λευκωσία και στην Αθήνα, από το ολέθριο 1974 μέχρι και σήμερα.

ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΕΣ ώστε, γνωρίζοντας ότι τέτοιες έχουν απέναντί τους, οι κάμποσοι Χουλουσί Ακάρ να ανοητολογούν για… κολυμβητές ως το Καστελόριζο, οι Ερσίν Τατάρ να απαιτούν ισότιμη κυριαρχία στην Κύπρο και τα ογλάνια του Ερντογάν να βαφτίζουν τα συνοδευτικά σκάφη του νέου πλωτού βυθοτρύπανου «Αβδούλ Χαμίτ Χαν» με τα ονόματα των παιδιών της «μπανιέρας» που σκότωσε το 1963, φονιάς και της συζύγου του ο πατέρας τους, ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχάν της ΤΟΥΡΔΥΚ, στον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας.

Λάζ. Α. Μαύρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube