Weather Icon

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Ρωσία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη Ζαπορίζια

Οι ΗΠΑ ζητούν από τη Ρωσία αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη Ζαπορίζια

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η Ρωσία θα πρέπει να συμφωνήσει στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η Ζαν-Πιέρ είπε ακόμα στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε σήμερα την υποστήριξη της χώρας στην Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή μιλώντας τηλεφωνικά με τον ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι νωρίτερα.

Επανήλθε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ενημέρωσε ότι η τελευταία συμβατική γραμμή ηλεκτροδότησης που εφοδιάζει με ηλεκτρικό ρεύμα τον υπό ρωσική κατοχή πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (ΖΝΡΡ) στην Ουκρανία, λειτουργεί και πάλι, αφού νωρίτερα σήμερα είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

“Η Ουκρανία ανέφερε στον ΙΑΕΑ ότι ο ΖΝΡΡ, ο μεγαλύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας της Ευρώπης, αποσυνδέθηκε τουλάχιστον δύο φορές από τη γραμμή ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως επί του παρόντος είναι και πάλι συνδεδεμένος”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός από τη Βιέννη.

Ο ΙΑΕΑ πρόσθεσε ότι δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες πληροφορίες για την αιτία της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube