Weather Icon

Monitor: Θρίλερ με μετανάστες στον Έβρο! Ερωτηματικά, συνειρμοί και… δούρειος ίππος (BINTEO)

Monitor: Θρίλερ με μετανάστες στον Έβρο! Ερωτηματικά, συνειρμοί και… δούρειος ίππος (BINTEO)

Monitor: Θρίλερ με τους μετανάστες στον Έβρο! Ερωτηματικά, συνειρμοί και… δούρειος ίππος. Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος 4 χλμ νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά.

Στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2022 οι 40 μετανάστες, η υπόθεση των οποίων είχε εξελιχθεί σε θρίλερ τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για θάνατο 5χρονου κοριτσιού από δάγκωμα σκορπιού.

Οι άνθρωποι περισυνελλέχθησαν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια, μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν τα προηγούμενα 24ωρα. Υπενθυμίζεται, ότι σε δύο ανακοινώσεις της Αστυνομίας γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 40 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Οι προβληματισμοί που δημιουργούνται είναι εύλογοι, διότι η υπόθεση προκάλεσε αρνητικό αντίκτυπο σε διεθνή κοινή γνώμη, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη εποχή για τα ελληνοτουρκικά. Εξάλλου νωπές είναι οι μνήμες από την άνοιξη του 2020, όταν κορυφώθηκε η εργαλειοποίηση του προσφυγικού από την Τουρκία και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα συνειδητοποίησε, ότι η χώρα δέχεται έναν υβριδικό πόλεμο.

Σάββας Καλεντερίδης: Τιμή στα λιοντάρια της ΕΛΔΥΚ | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς και πότε αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ελληνικό έδαφος; Τα ερωτήματα που εγείρονται από αυτήν την υπόθεση αυξάνονται, από τη στιγμή που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες, στις οποίες φαίνονται οι πρόσφυγες να επιβαίνουν σε φουσκωτή λέμβο. Πώς βρήκαν αυτήν τη λέμβο, όντες εγκλωβισμένοι σε νησία;

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοιες υποθέσεις εγκλωβισμού σε νησίδα στον ποταμό Έβρο υπήρξαν τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και των Ιανουάριο. Στην πρώτη περίπτωση, οι ελληνικές αρχές, μετά από 6 ημέρες, προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 30 Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων υπήρχαν επτά ανήλικοι. Στη δεύτερη περίπτωση διασώθηκαν 28 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Οι 25 εξ αυτών ήταν Σύροι και οι 4 Τούρκοι.

Όλως τυχαίως, τότε όπως και τώρα, τους τόνους ανέβασαν γνωστά ΜΜΕ από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που υιοθετεί τις θέσεις της Άγκυρας για το μεταναστευτικό.

Σάββας Καλεντερίδης: Αν επιτεθούν οι Τούρκοι θα χάσουν όλο τον αποβατικό στόλο | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube