REAL TIME |

Weather Icon

Κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία! Αύξηση των ροών στον Έβρο – Αναλυτικά στοιχεία έδειξε το δελτίο της ΕΡΤ

Κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία! Αύξηση των ροών στον Έβρο – Αναλυτικά στοιχεία έδειξε το δελτίο της ΕΡΤ

Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία αποτυπώνεται στη μεγάλη αύξηση που καταγράφεται στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Στελέχη της Αστυνομίας από τον Έβρο μεταφέρουν στην ΕΡΤ ότι διανύουν ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια καθώς τα δίκτυα διακινητών πιέζουν ασφυκτικά μέσω μαζικών δρομολογίων που οργανώνουν όλο το 24ωρο.

Όπως όλα δείχνουν τον Αύγουστο καταγράφεται ρεκόρ συλλήψεων στον Έβρο. Σύμφωνα με στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της ΕΡΤ, μόνο τις πρώτες 21 ημέρες του Αυγούστου συνελήφθησαν 613 μετανάστες και 70 διακινητές. Συνολικά τις 21 ημέρες αυτές έγιναν 1.305 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μία στις δύο συλλήψεις παράτυπων μεταναστών γίνεται αυτή την περίοδο στον Έβρο.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών έχει κορυφωθεί τον Αύγουστο, ωστόσο, δεν έγινε τώρα ορατό από τις ελληνικές Αρχές που είδαν τα δίκτυα δουλεμπόρων να αυξάνουν τα δρομολόγιά τους πολύ καιρό νωρίτερα.

Φέτος το Μάιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν 1.809 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι οι συλλήψεις ήταν 1.347, μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως του 34%.

Στελέχη της Αστυνομίας κάνουν λόγο για απροκάλυπτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, αλλά και για περιστατικά κατά τα οποία η τουρκική στρατοχωροφυλακή, είτε κάνει τα στραβά μάτια είτε «σπρώχνει» τις ροές προς την οριογραμμή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube