Weather Icon

Καίγεται το ελληνικό νοσοκομείο του Βαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη

Καίγεται το ελληνικό νοσοκομείο του Βαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη

Φλεγόμενο νοσοκομείο του Βαλουκλί: Διασώστες και το προσωπικό του νοσοκομείου απομάκρυναν τους ασθενείς με καροτσάκια και φορεία

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή (Balikli στα τουρκικά), στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ στην Κωνσταντινούπολη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην οροφή του κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε.

Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα, καθώς διασώστες, το προσωπικό του νοσοκομείου, ακόμα και απλοί πολίτες απομάκρυναν ηλικιωμένους ασθενείς με καροτσάκια και φορεία. Κάποιους τους πήραν ακόμα και αγκαλιά για να τους βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για νεκρούς ή τραυματίες.

Περίπου 80 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

Πυκνοί καπνοί, οι οποίοι είναι ορατοί σε όλη την Κωνσταντινούπολη, έχουν σκεπάσει την περιοχή, ενώ κάποιοι πολίτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα. Παρών είναι και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με το CNN Turk, το οποίο επικαλείται πυροσβέστες, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Με πληροφορίες από Anadolu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube