Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , Τουρκία 30 Αυγούστου 2022

Iατρίδης: Όσο πιέζεται ο Ερντογάν, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται – Θέλει να δείξει ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία ο παραβάτης (video)

Iατρίδης: Όσο πιέζεται ο Ερντογάν, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται – Θέλει να δείξει ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία ο παραβάτης (video)

Στην σκοπιμότητα της τουρκικής αναφοράς στο ρωσικό οπλικό σύστημα S-300 που διαθέτει η χώρα μας σχολίασε στην ΕΡΤ ο Kωνσταντίνος Ιατρίδης, πτέραρχος ε.α, διευκρινίζοντας ότι «αυτό έγινε για να υπενθυμίσει στην Αμερική ότι η Ελλάδα έχει S-300 που τα χρησιμοποιεί και δεν έχει υποστεί κυρώσεις».

Όπως δήλωσε ο κ. Ιατρίδης στην εκπομπη «Συνδέσεις» η αναφορά των Τούρκων μετά τις υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών τους και τους ισχυρισμούς για εγκλωβισμό από το ελληνικό σύστημα S-300 είχε δόλο.

«Το να “κλειδώσεις” εχθρικά αεροσκάφη είναι μια νόμιμη, προβλεπόμενη και επιβεβλημένη διαδικασία» ανέφερε ο κ. Ιατρίδης περιγράφοντας τους τρόπους αεράμυνας της χώρας μας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο περιστατικό κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού όταν για δέκα δευτερόλεπτα παραβίασε τον εθνικό της χώρο.

«Η Τουρκία δεν δικαιούται να ομιλεί γι’ αυτό το λόγο. Από την στιγμή που απογειώνονται αεροσκάφη κάνουν αυτή τη δουλειά, επομένως ότι λέει η Τουρκία είναι παράλογο», τόνισε ο πτέραρχος εν αποστρατεία.

«Θέλει να δείξει ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία ο παραβάτης, αλλά είναι και η Ελλάδα», είπε ο κ. Ιατρίδης επισημαίνοντας ότι «όσο πιέζεται ο Ερντογάν, τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται. Χρειάζεται εγρήγορση», δήλωσε ο κ. Ιατρίδης.

Πηγή: Συνδέσεις  | ΕΡΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube