Weather Icon

Η Βρετανία παραχωρεί 6 υποβρύχια drones στην Ουκρανία για τον καθαρισμό των ακτών από νάρκες

Η Βρετανία παραχωρεί 6 υποβρύχια drones στην Ουκρανία για τον καθαρισμό των ακτών από νάρκες

Συνεχίζεται η υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε σήμερα ότι θα παραχωρήσει έξι υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών της από νάρκες και να καταστήσουν ασφαλέστερες τις μεταφορές σιτηρών.

Η Βρετανία θα εκπαιδεύσει επίσης δεκάδες στελέχη του ουκρανικού ναυτικού στη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Στο πεδίο, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πολλά ιδιωτικά σπίτια, αποθήκες και γραμμές ηλεκτροδότησης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας.

Το ρωσικό ναυτικό συνεχίζει την αναγνώριση και τον αποκλεισμό της πολιτικής ναυσιπλοΐας στο βορειοδυτικό τμήμα του Ευξείνου Πόντου, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Επτά ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στη νότια Ουκρανία καταστράφηκαν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Ναταλία Χουμένιουκ, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube