Weather Icon

Η Τουρκία βομβαρδίζει το ηρωικό Κομπάνι

Η Τουρκία βομβαρδίζει το ηρωικό Κομπάνι

Εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί των Τούρκων εναντίον του Κομπάνι την Τρίτη

Βαριά πυρά αντάλλαξαν τουρκικά στρατεύματα με Κούρδους μαχητές την Τρίτη στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αμάχου, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.

Κάτοικοι του Κομπάνι ανέφεραν ότι πυρά του πυροβολικού έπληξαν περιοχές της πόλης και των προαστείων της κατά τη διάρκεια της νύχτας και η επίθεση εντάθηκε μες στην ημέρα.

Οι διοικητικές αρχές της πόλης ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι τουλάχιστον ένα παιδί έχασε τη ζωή του από τους βομβαρδισμούς, ενώ υπήρξαν και τραυματίες.

Η Άγκυρα βλέπει το ημιαυτόνομο καθεστώς διοίκησης της βόρειας και ανατολικής Συρία -στο οποίο πρωτοστατούν οι Κούρδοι- ως απειλή για την εθνική ασφάλεια στα σύνορά της.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει νέα τουρκική εισβολή για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της βόρειας Συρίας.

Στο Κομπάνι, από το 2015 όταν οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν το Ισλαμικό Κράτος, δεν είχαν καταγραφεί συρράξεις, μέχρι πολύ πρόσφατα. Βομβαρδισμοί και επιθέσεις με drones έχουν αυξηθεί σε πολλές συνοριακές πόλεις της Συρίας, ενώ τον Ιούλιο τουλάχιστον τρεις Κούρδοι διοικητές σκοτώθηκαν από επιθέσεις για τις οποίες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατηγόρησαν την Άγκυρα.

Η Dilvin, καταστηματάρχης και μητέρα ενός παιδιού, δήλωσε στο Reuters ότι σκηνές χάους ξέσπασαν στο Κομπάνι όταν εντάθηκαν οι βομβαρδισμοί την Τρίτη.

“Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν παντού, αυτοκίνητα παντού, οι άνθρωποι ρωτούσαν για τους φίλους και την οικογένειά τους”, τόνισε μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο.

“Υπήρχαν τόσες πολλές κραυγές. Τόσος φόβος. Τώρα όλοι είναι κλειδωμένοι στα σπίτια τους”, είπε η Dilvin, η οποία δήλωσε το μικρό της όνομα για λόγους ασφαλείας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube