Weather Icon

Η προσέγγιση Άγκυρας – Άσαντ απομακρύνει τους τζιχαντιστές της Ahrar al-Sharqiya από την Τουρκία

Η προσέγγιση Άγκυρας – Άσαντ απομακρύνει τους τζιχαντιστές της Ahrar al-Sharqiya από την Τουρκία

Μέλη της Ahrar al-Sharqiya εγκαταλείπουν τη συμμαχία με την Τουρκία

Μέλη ένοπλης φατρίας του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) αποχώρησαν την Τρίτη από τα κοινά σημεία ελέγχου και τις στρατιωτικές θέσεις με τις τουρκικές δυνάμεις στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Πηγή του κουρδικού North Press, με επαφές στον SNA είπε στο μέσο ότι οι τζιχαντιστές της φατρίας Ahrar al-Sharqiya απέσυραν τα μέλη τους από τα κοινά σημεία ελέγχου με τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια και ανατολική ύπαιθρο του Κυβερνείου του Χαλεπίου.

Διέκοψε την επαφή της με τις τουρκικές δυνάμεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με την προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και συριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με την πηγή. Η πηγή πρόσθεσε ότι “αυτό που έκανε η Ahrar al-Sharqiya είναι μια εισαγωγή σε βήματα που θα μπορούσαν να αναδιατάξουν την κατάσταση και να περιπλέξουν τη σχέση μεταξύ των φατριών και του εγγυητή”.

“Υπάρχει ανησυχία ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν να αλλάξουν τη θέση τους και να διαπραγματευτούν με τους Ρώσους και τους Ιρανούς υπέρ του καθεστώτος και σε βάρος του συριακού λαού και της αντιπολίτευσης”, σημείωσε. Ανέφερε ότι εκφράστηκαν φόβοι μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα τέλη Ιουλίου σχετικά με τη δυνατότητα παροχής πολιτικής υποστήριξης στη συριακή κυβέρνηση και επιβεβαίωσης της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών.

“Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην περιοχή πιστεύουν ότι πρόκειται για σοβαρές εξελίξεις που δεν είναι προς το συμφέρον τους”, είπε η πηγή, στο κουρδικό North Press, σε είδηση που αναπαράγει και ο Syrian Observer.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube