Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Σλοβακία 10 Αυγούστου 2022

Η Ουκρανία ανοίγει τη στρόφιγγα του αγωγού ρωσικού πετρελαίου προς Σλοβακία;

Η Ουκρανία ανοίγει τη στρόφιγγα του αγωγού ρωσικού πετρελαίου προς Σλοβακία;

Οι Σλοβάκοι πλήρωσαν στην Ουκρανία τα τέλη διαμετακόμισης 

Η σλοβακική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Slovnaft ανέφερε την Τετάρτη ότι αναμένει την επανέναρξη των ρωσικών ροών αργού μέσω Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες, αφού η ίδια πραγματοποίησε την πληρωμή για τα τέλη διαμετακόμισης στην Ουκρανία, η οποία αποτελούσε “αγκάθι” και οδήγησε σε διακοπή των ροών στον νότιο κλάδιο του αγωγού Druzhba προ ημερών.

“Η Slovnaft έχει ήδη πραγματοποιήσει την πληρωμή στον λογαριασμό της ουκρανικής εταιρείας. Δεδομένου αυτού, η Slovnaft αναμένει οι ροές πετρελαίου να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Η ρωσική πλευρά επίσης συναίνεσε σε αυτή τη λύση”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η ρωσική Transneft εξηγούσε πως η πληρωμή της για τα δικαιώματα διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας για τον μήνα Αύγουστο, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, απορρίφθηκε στις 28 Ιουλίου επειδή τέθηκαν σε ισχύ ορισμένες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

“Η Ukrtransnafta σταμάτησε την μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω του νότιου σκέλους του αγωγού Druzhba προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία στις 4 Αυγούστου”, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ιγκόρ Ντέμιν, εκπρόσωπος της Transneft. “Πράγματι, η Ukrtransnafta σταμάτησε εντελώς τη διαμετακόμιση πετρελαίου προς την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία μέσω του νότιου σκέλους του Druzhba στις 4 Αυγούστου.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube