Weather Icon

Η NIDCOM προειδοποιεί τους Νιγηριανούς να μην ταξιδεύουν στο ψευδοκράτος

Η NIDCOM προειδοποιεί τους Νιγηριανούς να μην ταξιδεύουν στο ψευδοκράτος

Η Γενική Διευθύντρια της  NIDCOM (Επιτροπή των Νιγηριανών της Διασποράς)  Abike Dabiri-Erewa, προειδοποίησε την Πέμπτη τους ομοεθνείς της να μην μετακινηθούν στο ψευδοκράτος, λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι Νιγηριανοί στην περιοχή.

Προειδοποίησε, επίσης, ότι η εν λόγω τοποθεσία, η οποία αναγνωρίζεται ως κράτος μόνο από την Τουρκία, δεν διαθέτει ισχυρούς μηχανισμούς που θα επέτρεπαν στην υποτιθέμενη κυβέρνηση να αποδώσει δικαιοσύνη για τη δολοφονία αρκετών Νιγηριανών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή.

Τα παραπάνω ελέχθησαν από την Dabiri-Erewa στην 48η σύνοδο της Υπουργικής Ενημέρωσης για τα ΜΜΕ της Βουλής που διοργάνωσε η Προεδρική Ομάδα Επικοινωνίας στην Προεδρική Βίλα της Abuja.

Το ψευδοκράτος βρίσκεται στο βορειοανατολικό μέρος της Κύπρου. Αναγνωρισμένο μόνο από την Τουρκία, το Ψευδοκράτος θεωρείται σε μεγάλο βαθμό από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα ως κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Dabiri-Erewa, η οποία σημείωσε ότι αρκετοί Νιγηριανοί κακοποιούνται και δολοφονούνται στην περιοχή, είπε: «Σκεφτείτε δύο φορές πριν πάτε στο ψευδοκράτος. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τους Νιγηριανούς εκεί. Οι μαθητές μας σκοτώνονται καθημερινά».

Πρόσθεσε ότι κάθε Νιγηριανός που είχε αποκλειστεί στην Ουκρανία κατά την έναρξη της σύγκρουσης επέστρεφε στην πατρίδα του με ασφάλεια. Οι μαθητές που επηρεάστηκαν ψυχολογικά από τη σύγκρουση υποβλήθηκαν σε κατάλληλη ψυχοθεραπεία προτού συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους είτε διαδικτυακά ή επιτόπου εγγραφόμενοι σε τοπικά Πανεπιστήμια έτσι ώστε να συνεχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://punchng.com/nidcom-warns-nigerians-against-travelling-to-northern-cyprus/

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube