Weather Icon

FAZ: Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο δημιουργεί ελπίδες

FAZ: Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Κύπρο δημιουργεί ελπίδες

Τα κοιτάσματα της Κύπρου και η Ε.Ε.

«Μπορούν τα νέα κοιτάσματα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης φυσικού αερίου στην Ευρώπη;», αναρωτιέται η FAZ στο δημοσίευμα

Με την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου ασχολείται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της, σημειώνοντας ότι τα αποθηκευμένα 2,5 τρισ. κυβικά πόδια αερίου -σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις – είναι «σχεδόν αρκετά για να τροφοδοτήσουν τη Γερμανία για ένα χρόνο».
«Μπορούν τα νέα κοιτάσματα να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της έλλειψης φυσικού αερίου στην Ευρώπη;», αναρωτιέται η FAZ στο δημοσίευμα.
Η χώρα αλλά και οι εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να επιταχύνουν την εκμετάλλευση του νέου οικοπέδου ώστε να συμβάλουν στην αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Ωστόσο, θα περάσουν χρόνια μέχρι το φυσικό αέριο από την Κύπρο να φτάσει στους ευρωπαίους καταναλωτές. «Το κυπριακό αέριο δεν είναι διαθέσιμο βραχυπρόθεσμα και η εξαγωγή του στις διεθνείς αγορές πιθανότατα θα πυροδοτούσε συγκρούσεις με την Τουρκία», τονίζει η FAZ.
«Εκτός από σοβαρά οικονομικά εμπόδια, υπάρχουν σοβαρά πολιτικά εμπόδια στην εκμετάλλευση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Το νησί έχει διαιρεθεί από το 1974 αφού η Τουρκία κατέλαβε το βόρειο τμήμα, το οποίο εξακολουθεί να κατέχει μέχρι σήμερα. «Η σύγκρουση για το αέριο αλλά και η προσπάθεια της Τουρκίας να κυριαρχήσει στην περιοχή δημιουργούν πολλά εμπόδια», συμπληρώνει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube