Weather Icon

Επανέρχεται ο Σοϊλού στα περί “εκπαίδευσης μελών του PKK στο Λαύριο”

Επανέρχεται ο Σοϊλού στα περί “εκπαίδευσης μελών του PKK στο Λαύριο”

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ κατηγορεί την Ελλάδα

Κατηγορίες για εκπαίδευση μελών του PKK στο Λαύριο εξαπέλυσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις στις οποίες έχει προβεί η Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αυτή τη φορά ο Τούρκος υπουργός έβαλε στο “κάδρο” τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν “τρομοκράτες”.

“Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του  Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή η περίοδος είναι αυτή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδο μας” υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Τις ίδιες ουσιαστικά δηλώσεις είχε κάνει και τον Ιούνιο ο Τούρκος υπουργός, λέγοντας ότι “το στρατόπεδο του Λαυρίου (…) έχει κινητοποιηθεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK εδώ και περίπου 7-8 μήνες”, για να ακολουθήσει κατηγορηματική διάψευση από ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Η ελληνική πλευρά τις απορρίπτει εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς, σημείωναν τότε στο ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube