Weather Icon

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ 2022: Η Ανατολή συνεχίζει να ανατέλλει και η Δύση να δύει

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ 2022: Η Ανατολή συνεχίζει να ανατέλλει και η Δύση να δύει

Τετρακόσιοι περίπου μαθητές γυμνασίου από 75 χώρες συμμετείχαν στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (IPhO), που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου.

Αν και η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην Λευκορωσία η διοργάνωση της αφαιρέθηκε λόγω της υποστήριξής της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σχεδόν ακυρώθηκε έως ότου η Ελβετία παρενέβη για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό διαδικτυακά.

Οι 5 κορυφαίοι της βαθμολογίας ήταν τα 5 μέλη της ομάδας της Κίνας, που φυσικά ήρθε πρώτη, ενώ στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν οι Νότια Κορέα και Ρουμανία, ακολουθούμενες από τις ΗΠΑ (με 3 από τα 5 μέλη Κινέζους), Βιετνάμ, Ταϊβάν, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Καζακστάν, Σιγκαπούρη.

Η εικόνα της κατάταξης θυμίζει πολύ αυτή της Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας 2022 που έγινε λίγες μέρες νωρίτερα καθώς στην πραγματικότητα η Ρωσία αν συμμετείχε θα ερχόταν δεύτερη και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ιδιαίτερα των οικονομικά ανεπτυγμένων δυτικών χωρών) συνέχισαν να διολισθαίνουν και κατέλαβαν τις θέσεις: Βουλγαρία-16, Ουγγαρία-16, Γαλλία-21, Σλοβενία-22, Ηνωμένο Βασίλειο-22, Πολωνία-26, Τσεχία-28, Κροατία-31, Βέλγιο-35, Ολλανδία-36, Εσθονία-38, Λιθουανία-41, Σλοβακία-41, Λετονία-44, Σουηδία-44, Ιταλία-50, Πορτογαλία-50, Δανία-58, Ισλανδία-60, Αυστρία-61, Ελλάδα-61, Ισπανία-61, Κύπρος-64, Λουξεμβούργο-64.

ΠΗΓΗ: enimerotikosympliroma.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube