REAL TIME |

Weather Icon
Video , Ηνωμένο Βασίλειο 13 Αυγούστου 2022

Μπόρις Τζόνσον: Ψωνίζει μόνος του σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη – Δείτε βίντεο

Μπόρις Τζόνσον: Ψωνίζει μόνος του σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη – Δείτε βίντεο

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής βρέθηκε τις τελευταίες ώρες ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr ο Τζόνσον βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ  της Νέας Μάκρης και ψώνισε μόνος του ακολουθούμενος διακριτικά από άνδρα της ασφάλειάς του.

Η παρουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι σήκωσαν τα κινητά τους για να τον καταγράψουν ενώ μία γυναικεία φωνή ακούγεται να του λέει «Hi». Ο Μπόρις Τζόνσον σε φιλική διάθεση σήκωσε το χέρι του και χαιρέτησε και αυτός.

Μαζί του μπροστά στα… ψυγεία του σούπερ μάρκετ καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό και η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς.

Δείτε βίντεο:

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, φορώντας πουκάμισο και σακάκι δίχως γραβάτα, έκανε ο ίδιος τα ψώνια του στο τοπικό κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, προσπάθησε σε σπαστά ελληνικά να ρωτήσει ο ίδιος εάν μία συσκευασία περιέχει ημιάπαχο γάλα.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον πλήρωσε μόνος του τα προϊόντα που πήρε και βγαίνοντας επιβιβάστηκε σε ένα από τα οχήματα της ασφάλειάς του που τον περίμεναν έξω από το σούπερ μάρκετ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον και η οικογένειά του διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα και ένα υπέροχο εξοχικό σπίτι στο Πήλιο, στο Χόρτο, το οποίο και επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Η θέα από το σπίτι τους στο Πήλιο:

 

Το σπίτι είναι χτισμένο με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και έχει τέσσερα υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και πισίνα.

spiti-boris-tzonson-pilio
spiti-jhonson-pilio

Σημειώνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού ενώ γνωρίζει και ομιλεί αρχαία ελληνικά.

Υπενθυμίζεται πως ένα δείγμα των γνώσεων του στα ελληνικά είχε επιδείξει ο Μπόρις Τζόνσον στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα τον Απρίλιο του 2021 όταν είχε απαγγείλει Σοφοκλή.

«Ο Σοφοκλής είχε πει “πολλα τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει”. Ο άνθρωπος είναι “δεινός” και η λέξη “τρομακτικός” δεν είναι σωστή μετάφραση για τη λέξη “δεινός”. Αυτό που ο Σοφοκλής εννοούσε είναι ότι το ανθρώπινο είδος είναι θαυμαστό. Είναι τρομακτικό, αλλά είναι και αξιοθαύμαστο» είπε χαρακτηριστικά.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Μπόρις Τζόνσον προέρχεται από την Αντιγόνη του Σοφοκλή και σε νέα ελληνικά αποδίδεται ως «πολλά είναι τα φοβερά, μα τίποτα δεν υπάρχει πιο φοβερό από τον άνθρωπο» θέλοντας να επισημάνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι να ικανοί τόσο για το καλό όσο και για το κακό.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube