REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία 27 Αυγούστου 2022

Bloomberg: Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την εποπτεία για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ώστε να μην πέσουν στη μαύρη αγορά

Bloomberg: Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την εποπτεία για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ώστε να μην πέσουν στη μαύρη αγορά

Στόχος του Γενικού Επιθεωρητή είναι να αποκαλύψει απάτες και καταχρήσεις στις χιλιάδες συμβάσεις που ανατέθηκαν

Ο Γενικός Επιθεωρητής του Πενταγώνου O’Donnell είναι βέβαιος ότι η διαδικασία προμήθειας όπλων στο Κίεβο πρέπει να παρακολουθείται στενά, αναφέρει το Bloomberg.

Ανέφερε τη σημασία των ελέγχων για τον εντοπισμό δόλιων συμβάσεων και την αποτροπή της εισόδου όπλων στη μαύρη αγορά, γράφει η εφημερίδα.

Ο γενικός επιθεωρητής του Πενταγώνου Σον Ο’ Ντόνελ και η ομάδα του βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού εν μέσω αυξημένης στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αναφέρει το Bloomberg.
Στόχος του Γενικού Επιθεωρητή είναι να αποκαλύψει απάτες και καταχρήσεις στις χιλιάδες συμβάσεις που ανατέθηκαν.

«Έχουμε υπογράψει πολλές χιλιάδες συμβάσεις που σχετίζονται με την Ουκρανία, περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το καθένα … Περισσότερα από 7.800 συμβόλαια συνολικού ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στο άρθρο ο O’Donnell. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για πιο ακριβές παραγγελίες όπλων, όπως το HIMARS.

Η επίβλεψη της επιθεώρησης θα επικεντρωθεί στα 26,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετες δαπάνες που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για κατανομή στην Ουκρανία πέρυσι, αναφέρει η έκθεση.

Εκτός από τη δοκιμή της αποτελεσματικότητας του λογιστικού συστήματος του Πενταγώνου στην καταγραφή και παρακολούθηση των δαπανών για την Ουκρανία, το γραφείο του γενικού επιθεωρητή σχεδιάζει να ελέγξει εξονυχιστικά τις συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών των ΗΠΑ με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να αξιολογήσει τις πιθανότητες εισροής… όπλων στη μαύρη αγορά.

Ο O’Donnell, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πεπεισμένος ότι όλα τα όπλα που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, αλλά χρειάζεται ακόμη να διεξαχθεί έλεγχος.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε στους δημοσιογράφους ότι το τμήμα του θα αναλάβει δράση για να παρακολουθεί τις αποστολές όπλων, από αποστολές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρα ​​από τα σύνορα και προς την Ουκρανία, και στη συνέχεια σε στρατιωτικές μονάδες.
Ο επιθεωρητής διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ και το νέο γραφείο αμυντικού ακόλουθου στο Κίεβο εμπλέκονται επίσης στην επίβλεψη.

www.bankingnews.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube