Weather Icon

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ INFOGNOMONPOLITICS: Μπαράζ ληστειών σε καταστήματα στο κέντρο του Αμαρουσίου! Αρπάζουν έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και φεύγουν… χορτάτοι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ INFOGNOMONPOLITICS: Μπαράζ ληστειών σε καταστήματα στο κέντρο του Αμαρουσίου! Αρπάζουν έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και φεύγουν… χορτάτοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπαράζ ληστειών σε καταστήματα εστίασης στο κέντρο του Αμαρουσίου είχαμε τις τελευταίες ημέρες! Οι ληστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη χρονική συγκυρία λόγω Δεκαπενταύγουστου και διακοπών και να αρπάξουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα από μαγαζιά. Αποκλειστικά βίντεο.

Ρεπορτάζ: ΧΑΚ

Συγκεκριμένα, στο κέντρο του Αμαρουσίου, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις ληστείες σε δύο καφετέριες και ένα ψητοπωλείο! Όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό που εξασφάλισε αποκλειστικά το infognomonpolitics.gr, υπάρχουν χτυπήματα από μικροσυμμορίες νεαρών, οι οποίες παρακολουθούν τους χώρους που έχουν εντοπίσει και «χτυπούν» τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η πρώτη ληστεία καταγράφηκε στις 6 Αυγούστου σε καφετέρια επί της οδού Περικλέους. Ο ληστής παρακολουθούσε το άτομο της υπηρεσίας καθαρισμού του καταστήματος. Εκμεταλλεύτηκε το χρονικό περιθώριο που η καθαρίστρια βρισκόταν στον ημιώροφο και κατάφερε να αποσπάσει χρήματα και το τάμπλετ που διατηρεί η επιχειρήση, για τις ηλεκτρονικές της παραγγελίας.

Οι κάμερες ασφαλείας εντός του καταστήματος έπιασαν όλες τις κινήσεις του ληστή. Εκείνος εισέρχεται ανενόχλητος στο μαγαζί στις 06:36. Φορά τη μάσκα του και με το τσιγάρο αναμμένο στο χέρι, πλησιάζει προς τον πάγκο. Αντιλαμβάνεται την έξυπνη ηλεκτρονική συσκευή και την τοποθετεί μέσα στα ρούχα του και στη συνέχεια η επόμενη λεία του ήταν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής, τα οποία μόλις απέσπασε, τράπηκε σε φυγή. Η όλη διαδικασία κράτησε γύρω στα 45 με 50 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησαν δύο ακόμα χτυπήματα, τα οποία έγιναν ξημερώματα 8 Αυγούστου! Το πρώτο έγινε στις 03:20 σε ψητοπωλείο επί της οδού Ρόδου! Οι δράστες διέρρηξαν την γυάλινη πόρτα του σουβλατζίδικου, το οποίο έκαναν άνω κάτω, ανοίγοντας ψυγεία και ντουλάπια, προκειμένου να βρούνε λεφτά. Εν τέλει έφυγαν κλέβοντας χρήματα, το τάμπλετ της επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές της παραγγελίες, όπως συνέβη στην πρώτη περίπτωση. Όντες όμως πεινασμένοι, δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους και τροφές, όπως κρεατικά και αλλαντικά και να φύγουν… χορτάτοι.

Κάμερα γειτονικού καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις των τσιλιαδόρων της συγκεκριμένης ληστείας. Πρόκειται για νεαρούς που φορούν μάσκες και προσπαθούν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Το επόμενο χτύπημα έγινε σε καφετέρια, στην οδό Κονδύλη, η οποία βρίσκεται δίπλα από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας Fast Food, οι κάμερες ασφαλείας της οποίας κατέγραψαν επίσης τους δράστες και το υλικό είναι υπό επεξεργασία. Από το συγκεκριμένο κατάστημα οι δράστες έφυγαν με χρήματα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το infognomonpolitics.gr, οι καταστηματάρχες που έπεσαν θύνατα κλοπών έχουν καταγγείλει τα περιστατικά, όχι μόνο στην Αστυνομία. Το νεοσύστατο τοπικό «Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης Καφέ Εστιατορίων Αμαρουσίου» επικοινώνησε και με την τοπική δημοτική αρχή, η ηγεσία της οποίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να βρεθούν οι δράστες. Οι μαγαζάτορες ζήτησαν, από τους τοπικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης, να αυξηθεί η επιτήρηση από πλευράς δημοτικών υπηρεσιών ασφαλείας, ειδικά αυτήν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, που ο κόσμος λείπει και οι επιτήδειοι βρίσκουν την ευκαιρία να ληστεύουν καταστήματα μέσα στο κέντρο του Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube