REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 11 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη-βόμβα από τις ΗΠΑ: To Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει το «δεξί χέρι» του Τραμπ, Τζον Μπόλτον

Αποκάλυψη-βόμβα από τις ΗΠΑ: To Ιράν σχεδίαζε να δολοφονήσει το «δεξί χέρι» του Τραμπ, Τζον Μπόλτον

Σε δήλωσή του, ο Μπόλτον ευχαρίστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI και τη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ για τις προσπάθειές τους.

Συνωμοσία για τη δολοφονία του Τζον Μπόλτον, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψαν σήμερα Τετάρτη οι αμερικανικές αρχές. Του σχεδίου ηγείτο ένα μέλος των επίλεκτων Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι σε βάρος του Σαχράμ Πουρσαφί ή Μεχντί Ρεζαγί όπως είναι επίσης γνωστός, 45 ετών, απαγγέλθηκε κατηγορία ερήμην γιατί προσφέρθηκε να πληρώσει 300.000 δολάρια σε πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σκοτώσουν τον Μπόλτον. Ο τελευταίος εκτός από σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του τέως προέδρου των ΗΠΑ ήταν και πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, και η συνωμοσία για τη δολοφονία του αποσκοπούσε κατά τα φαινόμενα στην εκδίκηση για τον θάνατο σε αμερικανικό πλήγμα του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Ιρανός πολίτης επιχείρησε να πληρώσει πρόσωπα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 300.000 δολάρια για να πραγματοποιήσουν τη δολοφονία στην Ουάσινγκτον ή στο Μέριλαντ, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε δήλωσή του, ο Μπόλτον ευχαρίστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, το FBI και τη μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ για τις προσπάθειές τους.

«Αν και πολλά δεν μπορούν να ειπωθούν δημόσια αυτή τη στιγμή, ένα σημείο είναι αδιαμφισβήτητο: οι ηγέτες του Ιράν είναι ψεύτες, τρομοκράτες και εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μπόλτον.

Οι ριζοσπαστικοί, αντιαμερικανικοί τους στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι, οι δεσμεύσεις τους είναι άχρηστες και η παγκόσμια απειλή τους αυξάνεταισημείωσε.

«Δεν πρέπει να επηρεαστεί η διπλωματία»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι κατηγορίες σε βάρος ενός μέλους του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης για φερόμενη συνωμοσία για τη δολοφονία του πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον θα πρέπει επηρεάσουν τη διπλωματία με το Ιράν όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Κατά τη γνώμη μας, δεν θα πρέπει, δήλωσε ο αξιωματούχος ζητώντας να μην κατονομαστεί και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Σαχράμ Πουρσαφί ανεξάρτητα από την αμερικανική διπλωματία με το Ιράν.

Η Ουάσινγκτον θέλει την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα βάσει του οποίου η Τεχεράνη είχε περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΗΕ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube