Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη ρωσικής πλευράς: Η Ουκρανία έλαβε εντολή από ΗΠΑ να μη διαπραγματευθεί με Ρωσία – Από το 2019 ετοιμαζόταν για πόλεμο

Αποκάλυψη ρωσικής πλευράς: Η Ουκρανία έλαβε εντολή από ΗΠΑ να μη διαπραγματευθεί με Ρωσία – Από το 2019 ετοιμαζόταν για πόλεμο

Rodion Miroshnik: Η Δύση οδήγησε την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ο Rodion Miroshnik, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία αποκαλύπτει, πως η Δύση οδήγησε την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία

Οι προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία και η απροθυμία της να διαπραγματευτεί έγιναν εμφανείς μέσα σε τρεις μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής των Τεσσάρων της Νορμανδίας στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2019, δήλωσε στο TASS ο Rodion Miroshnik, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας προετοιμάζονταν για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε όλες τις επιλογές συμβιβασμού για την επίλυση της κατάστασης στο Donbass στη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων της Νορμανδίας. στο Παρίσι.
«Το γεγονός ότι η Ουκρανία έλαβε εντολή να μην συμφωνήσει σε τίποτα, είτε στο Μινσκ είτε στο σχήμα της Νορμανδίας, και ότι άρχισε προετοιμάζεται για στρατιωτική σύγκρουση, έγινε απολύτως σαφές μέσα στους πρώτους τρεις μήνες μετά το Παρίσι.

Άλλαξε εντελώς τη γραμμή και απέφυγε πλήρως οποιεσδήποτε συμφωνίες ικανές να παράσχουν τουλάχιστον κάποια μακροπρόθεσμη εκεχειρία», είπε ο αξιωματούχος.

Προκλήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές επιδίδονταν σε προκλήσεις και στην καταστροφή των υπογεγραμμένων συμφωνιών, που ανάγκασαν τη Ρωσία να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Σημείωσε ότι αγνοώντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Παρισιού το 2019, το ουκρανικό καθεστώς έχασε την τελευταία ευκαιρία να σώσει τη χώρα και να αποφύγει τη μαζική αιματοχυσία.

Ο ρόλος του Zelensky

«Η σημασία του Zelensky ή του Danilov στην προετοιμασία για τη στρατιωτική σύγκρουση ήταν ελάχιστη, η απόφαση ελήφθη για αυτούς από τους δυτικούς ηγέτες», συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι κανένας πρόεδρος, με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού του, δεν θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση να καταστρέψει τη χώρα του και τον πληθυσμό του προς το συμφέρον ενός άλλου κράτους».

Οι χαμένες ευκαιρίες

Μια εσωτερική ένοπλη σύγκρουση με τις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Luhansk που διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους βρίσκεται σε εξέλιξη στο Donbass από το 2014.
Για να διευθετηθεί, οι Συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με την άμεση συμμετοχή των ηγετών των τεσσάρων της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Ουκρανία).
Στη συνέχεια, οι Τέσσερις της Νορμανδίας συνήλθαν άλλες πέντε φορές για να προχωρήσουν η διαδικασία.
Η τελευταία τους σύνοδος κορυφής διεξήχθη στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2019.
Τότε, τα μέρη χαρτογράφησαν ξανά το τετράμηνο σχέδιο δράσης, αλλά ούτε αυτό εφαρμόστηκε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube