Weather Icon

Αμερικανοί νομοθέτες προς την κυβέρνηση Μπάιντεν: Σταματήστε να στέλνετε όπλα και να βοηθάτε το εγκληματικό καθεστώς του Αλίγεφ

Αμερικανοί νομοθέτες προς την κυβέρνηση Μπάιντεν: Σταματήστε να στέλνετε όπλα και να βοηθάτε το εγκληματικό καθεστώς του Αλίγεφ

O Αλίγιεφ απειλεί τον λαό του Αρτσάχ. Η κλιμάκωση της βίας στο Αρμενικό Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ανησυχητική. Οι υποστηρικτές της ελευθερίας του Αρτσάχ να καλέσουν τον Λευκό Οίκο και να προτρέψουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις στο Αζερμπαϊτζάν

 

Τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μάρκο Ρούμπιο και οι συμπρόεδροι της αρμενικής ομάδας Φρανκ Παλόνε και Τζάκι Σπάγιερ απευθύνθηκαν προς την κυβέρνηση του Μπάιντεν να ασκήσει πίεση στο Αζερμπαϊτζάν για να σταματήσει να επιτίθεται στον διάδρομο Λατσίν της Αρτσάχ, αναφέρει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA).

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, ο βουλευτής Παλόνε σημείωσε ότι «αυτό είναι το τελευταίο παράδειγμα του Αλίγιεφ να απειλεί τον λαό του Αρτσάχ με τόσο παράλογες απαιτήσεις όπως το κλείσιμο του διαδρόμου του Λατσίν. Καλώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά εργαλεία για να σταματήσουν τις επικίνδυνες ενέργειες του Αλίγιεφ».

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας: Το Αζερμπαϊτζάν εφαρμόζει πολιτική εθνοκάθαρσης με στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας

«Ο Αλίγιεφ θα σταματήσει την αιματηρή εκστρατεία επιδρομών του με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του λαού του Αρτσάχ μόνο όταν οι ΗΠΑ επιδείξουν ηγεσία και δύναμη. Σταματήστε αμέσως κάθε βοήθεια των ΗΠΑ προς το Αζερμπαϊτζάν έως αυτό το θέμα να φτάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε η Τζάκι Σπάιερ.

«Η κλιμάκωση της βίας στο Αρμενικό Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ανησυχητική. Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να βάλει αμέσως τέρμα σε αυτή τη σύγκρουση και να συνεργαστεί με την Αρμενία για να καταλήξουμε σε ένα ειρηνικό τέλος αυτής της διαμάχης», δήλωσε ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.

Η Αρμενία ενημέρωσε τις διπλωματικές αποστολές για την πολιτική του Αζερμπαϊτζάν! Θέλει να υποβάλλει το Ναγκόρνο Καραμπάχ σε εθνοκάθαρση

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ANCA Αράμ Χαμπαριάν απηύθυνε ζωντανή έκκληση για δράση στις πλατφόρμες Facebook και Twitter της ANCA, προτρέποντας τους υποστηρικτές της ελευθερίας του Αρτσάχ να καλέσουν τον Λευκό Οίκο και να προτρέψουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις στο Αζερμπαϊτζάν και να σταματήσει να στέλνει αμερικανικά όπλα και βοήθεια στο εγκληματικό καθεστώς του Αλίγιεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανοί φορολογούμενοι δεν πρέπει να χρηματοδοτήσουν την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του αυτόχθονοy αρμενικού πληθυσμού του Αρτσάχ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube