Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ , Τουρκία 3 Αυγούστου 2022

Αμερικανίδα βουλεύτρια: Δύσκολο να δώσουν οι ΗΠΑ τα F-16 στην Τουρκία

Αμερικανίδα βουλεύτρια: Δύσκολο να δώσουν οι ΗΠΑ τα F-16 στην Τουρκία

Η βουλευτής Δημοκρατικών ΗΠΑ Ντίνα Τάιτους μιλάει για τα τουρκικά F-16, την τροπολογία που αναμένεται να έρθει στη Βουλή και τη στάση του Μπομπ Μενέντεζ.

Τη σιγουριά της ότι οι ΗΠΑ τελικά δεν θα δώσουν τα F-16 στην Τουρκία εκφράζει η Αμερικανίδα βουλεύτρια των Δημοκρατικών Ντίνα Τάιτους, μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τη Γεωργία Γαραντζιώτη.

Γιατί είναι πολύ δύσκολο να δώσουν οι ΗΠΑ F-16 στην Τουρκία

«Ελπίζουμε πως θα περάσει γιατί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (σ.σ. ο Μπομπ Μενέντεζ) είναι πάρα πολύ υποστηρικτικός και ήρθε στη Βουλή έχοντας εγκρίνει αυτό το πολύ ισχυρό διακομματικό ψήφισμα», είπε και συνέχισε: «Αυτό μας ενθάρρυνε, ότι το ψήφισμα θα παραμείνει στο αμυντικό νομοσχέδιο όταν θα φτάσει στο επίπεδο της Γερουσίας».

Απαντώντας σε ερώτηση, τι θα γίνει σε περίπτωση που η εν λόγω τροπολογία παρακαμφεί από τον Μπάιντεν, η Τάιτους, δήλωσε: «Θα πρέπει να θέσει βέτο σε ολόκληρο το αμυντικό νομοσχέδιο, καθώς αυτή η τροπολογία είναι μέρος του νομοσχεδίου. Και δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα ασκήσει βέτο στο αμυντικό νομοσχέδιο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube