Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 30 Αυγούστου 2022

Αλλάζει στάση η Ουκρανία ζητάει ένταξη στο ΝΑΤΟ – Απέτυχε η Ουκρανική αντεπίθεση στο νότο, έχασαν 560 στρατιώτες, 26 τανκς

Αλλάζει στάση η Ουκρανία ζητάει ένταξη στο ΝΑΤΟ – Απέτυχε η Ουκρανική αντεπίθεση στο νότο, έχασαν 560 στρατιώτες, 26 τανκς

Zelensky: Η οικονομική τρομοκρατία της Ρωσίας στοχεύει να αποδυναμώσει την Ευρώπη

Αλλαγή στρατηγικής φαίνεται ότι πραγματοποιεί η Ουκρανική ηγεσία αφού τώρα ζητάει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με συνοπτικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη αντεπίθεση στην Νότια Ουκρανία αλλά όπως φαίνεται υπέστησαν βαριά ήττα από τις ρωσικές δυνάμεις.
Οι Ουκρανοί έχασαν 560 στρατιώτες και 26 τανκς

Η Ουκρανία ζητάει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία ζητά να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τα βήματα που προβλέπονται στο «Σχέδιο Δράσης Μέλους» (Χάρτης) και ως εκ τούτου να έχει άμεση ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία. Αυτό εξήγησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ένταξη της Ουκρανίας Ο. Stefanishyna, σε συνέντευξή της στην European Truth, όπως αναφέρει η Ukrainska Pravda.
«Αν είχε προσφερθεί στην Ουκρανία ένας Χάρτης μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση». Τώρα η Ουκρανία ζητά μόνο να γίνει «μέλος», είπε η Stefanishyna.
Μετά τον πόλεμο, «η αλληλεπίδραση με το ΝΑΤΟ θα τεθεί σε εξέλιξη. Αλλά σε θέματα που σχετίζονται με τις εγγυήσεις ασφαλείας, μόνο η ένταξη μπορεί να αλλάξει την κατάσταση», πρόσθεσε η Stefanishyna.

Zaporizhia: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν 4 τρύπες στην οροφή κτηρίου του πυρηνικού σταθμού

Δορυφορικές εικόνες από τη Maxar Technolgies δείχνουν 4 τρύπες στην οροφή ενός από τα κτίρια του πυρηνικού σταθμού Zaporizhia, δίπλα σε τρία ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της περιοχής, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μιας από τις τρύπες λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης.

Σκληρές μάχες στην Νότια Ουκρανία… μεγάλες απώλειες για τον Ουκρανικό στρατό

Ουκρανικά στρατεύματα έπληξαν τη Novaya Kakhovka, στην περιοχή Kherson, προκαλώντας υλικές ζημιές.
Ωστόσο όπως αποδεικνύεται η επίθεση που επιχείρησε ο ουκρανικός στρατός στις νότιες περιοχές της Kherson και Mykolaiv, διεξήχθη σε τρεις κατευθύνσεις, αποκρούστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες προκάλεσαν «βαριές απώλειες» στους Ουκρανούς, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επικαλούμενο το Interfax, σύμφωνα με το οποίο οι Ουκρανοί έχουν χάσει πάνω από 560 άνδρες, 26 τανκς, 23 μέσα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και δύο αεροπλάνα.

Mykolaiv: 12 πύραυλοι πάνω από την πόλη, 2 νεκροί και 24 τραυματίες”

Τουλάχιστον δύο νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο νέος απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης που αναφέρουν οι Ουκρανοί κατά της πόλης Mykolaiv.

Το χρονικό της Ουκρανικής αντεπίθεσης

Στις 29 Αυγούστου οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μια πολυαναμενόμενη «αντεπίθεση» με επίκεντρο την ανάκτηση εδάφους στο νότιο τμήμα της χώρας, που είναι μεταξύ των πρώτων τμημάτων της Ουκρανίας που κατέλαβε η Ρωσία αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής της πριν από έξι μήνες.

Η επιχείρηση λέγεται ότι αντανακλά την αυξανόμενη «εμπιστοσύνη» στο Κίεβο ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα συνεχίσει να ρέει και μάλιστα να αυξάνεται .
«Σήμερα ξεκινήσαμε επιθετικές ενέργειες προς διάφορες κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Kherson», ανακοίνωσε o ουκρανικός στρατός.

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Natalia Humeniuk παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στο νότο εξακολουθούν να είναι “αρκετά ισχυρές”, αλλά ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν “αδυνατίσει αναμφισβήτητα τον εχθρό” – το οποίο ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας Sergei Aksyonov απέρριψε ως «ψεύτικη ουκρανική προπαγάνδα

Απέτυχε παταγωδώς η Ουκρανική αντεπίθεση

Η ουκρανική αντεπίθεση έχει «αποτύχει παταγωδώς» αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να επιτεθούν σε τρεις κατευθύνσεις κατόπιν εντολής του προέδρου Zelensky, αλλά δεν σημείωσαν κέρδη ανέφεραν οι ρώσοι.
Τα ρωσικά στρατεύματα προκάλεσαν «μεγάλες απώλειες» στους Ουκρανούς επιτιθέμενους συμπεριλαμβανομένων 26 τανκ, 23 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, εννέα ακόμη τεθωρακισμένων οχημάτων, δύο αεροσκαφών εδάφους SU-25 και περισσότερους από 560 στρατιώτες,

Zelensky: Η οικονομική τρομοκρατία της Ρωσίας στοχεύει να αποδυναμώσει την Ευρώπη

«Η Ρωσία εφαρμόζει οικονομική τρομοκρατία για να αποδυναμώσει την Ευρώπη».
Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά την ομιλία του στο συνέδριο για την ενεργειακή βιομηχανία στο Stavanger της Νορβηγίας.
«Στόχος των Ρώσων είναι οι Ευρωπαίοι να φοβούνται. Να βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα και να αποκηρύξουμε τις ευρωπαϊκές αξίες υπέρ των απατηλών μειώσεων τιμών. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τον οικονομικό τρόμο, την πίεση της κρίσης των τιμών και της φτώχειας για να αποδυναμώσει την Ευρώπη ακριβώς όταν χρειάζεται όλη της η δύναμή για να αμυνθεί ενάντια στην τρομοκρατία στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία για περισσότερους από έξι μήνες», είπε ο Ζελένσκι.
Ο Zelensky σημείωσε ότι «η απειλή της ενεργειακής φτώχειας γίνεται πραγματικότητα για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη…»
khersonmap.png

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube