REAL TIME |

Weather Icon

Ακάρ: Αν κάνουν «λάθος» οι Έλληνες θα ανταποδώσουμε πολλαπλά

Ακάρ: Αν κάνουν «λάθος» οι Έλληνες θα ανταποδώσουμε πολλαπλά

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ απειλεί την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα»

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, που απειλεί την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα». Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, μιλώντας από το γραφείο όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δώσει (σαν σήμερα το 1922) την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε: «Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη, λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Ο κ. Ακάρ, αναφέρθηκε και πάλι στους ισχυρισμούς περί «ελληνικών παρενοχλήσεων», κατά τη διάρκεια των νατοϊκών ασκήσεων, τονίζοντας: «Στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς για να πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα μαχητικά μας να προστατεύουν τα αεροσκάφη τους. Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, και 1 αεροσκάφος τάνκερ. Είπαμε «ΟΚ» και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ενημερώθηκαν στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της προς τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς». Θέλει να περάσει την πορεία πάνω από αυτά τα νησιά. Θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ εδώ, δηλαδή θέλει να παραβιάσει τη Λωζάννη. Για αυτό, αλλάζουν διαδρομή την τελευταία στιγμή. Μετά έρχονται και κλειδώνουν με ραντάρ τα αεροπλάνα μας για 3 λεπτά ή 5 λεπτά. Όταν ρωτήθηκαν γιατί το κάνατε αυτό, απάντησαν,«δεν μας ενημέρωσαν για αυτήν την πτήση». Το αξιολογήσαμε ως«αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνο», είπαν.

Τι εννοείς, αγνώστων στοιχείων, όταν πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, σωστά; Μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος; Στις 24 Αυγούστου, είχαμε αεροπλάνα επιφορτισμένα με την εκπαίδευση του ΝΑΤΟ στο Nexus Ace. Ήρθαν εκεί και παρενοχλήθηκαν τα κλείδωσαν με τα ραντάρ για 5 λεπτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι γνωστό ότι τα αεροπλάνα μας βρίσκονται σε αποστολή του ΝΑΤΟ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ΝΑΤΟ. Οι αποστολές πτήσεων δημοσιεύονται μήνες νωρίτερα, τηρούνται αρχεία, γράφονται άρθρα. Παρόλα αυτά, στις 22 Αυγούστου και στις 24 Αυγούστου παρενόχλησαν τα αεροσκάφη μας που εκτελούσαν υπηρεσία ΝΑΤΟ, και τα κλείδωσαν στα ραντάρ».

Ο Τούρκος υπουργός, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του, επανέφερε το «αφήγημα» της χώρας του για την αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, λέγοντας: «Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Εξοπλίζετε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και κατηγορείς εμάς για επεκτατισμό; Κρίμα!» κατέληξε.

Τέλος, αναφερόμενος στο γεωτρύπανο, ο Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε: «Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς για το ότι το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το απαιτούσαμε και το απαιτούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν παραβιάζουμε τα δικαιώματα και τους νόμους. Ούτε τα δικά μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, όλα έχουν υπολογιστεί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή το δουλεύει. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube