Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία 25 Αυγούστου 2022

Αυτοτιμωρούνται οι Ευρωπαίοι – Απώλειες 21 δισ. ευρώ εάν απαγορεύσουν τη βίζα σε Ρώσους

Αυτοτιμωρούνται οι Ευρωπαίοι – Απώλειες 21 δισ. ευρώ εάν απαγορεύσουν τη βίζα σε Ρώσους

Πρόταση 5 ευρωπαϊκών κρατών να απαγορευθεί η έκδοση βίζα σε Ρώσους υπηκόους

Για αυτοτιμωρία των Ευρωπαίων και για ετήσιες απώλειες εσόδων ύψους 21 δισεκατομμυρίων ευρώ εάν προχωρήσουν στην απαγόρευση έκδοσης βίζα σε Ρώσους υπηκόους κάνει λόγο ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της Δούμας, σχολιάζοντας τη σχετική πρόταση 5 ευρωπαϊκών κρατών.

Σημειώνεται πως 5 κράτη (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Φινλανδία) πρότειναν την απαγόρευση βίζα σε όλη την ΕΕ για Ρώσους υπηκόους, επισημαίνοντας ότι αν δεν θεσπιστεί απαγόρευση σε ολόκληρη την Ένωση, θα προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο μόνα τους (κάτι που έπραξε ήδη την περασμένη εβδομάδα η Εσθονία που δεν επέτρεψε σε 50.000 Ρώσους που είχαν εκδώσει βίζα να περάσουν τα σύνορά της).

Μέσω των χερσαίων συνόρων αυτών των κρατών, οι Ρώσοι μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ καθώς οι απευθείας πτήσεις προς και από τη Ρωσία με τις χώρες της ΕΕ έχουν ανασταλεί.

Τεράστιες απώλειες

«Σε περίπτωση απαγόρευσης της έκδοσης βίζα σε Ρώσους πολίτες, οι ευρωπαϊκές χώρες θα υποστούν τεράστιες απώλειες.
Οι Ρώσοι έχουν επιλογές για να χαλαρώσουν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό» επισημαίνει ο Volodin, ο οποίος κατηγόρησε για υστερία τις χώρες που έχουν χάσει την κυριαρχία τους, αναφερόμενος σε Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Φινλανδία, Τσεχία, Πολωνία και Ουκρανία.
«Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, η Ευρώπη θα χάσει 21 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας των περιορισμών στους πολίτες μας.
Με το να βάζουν «σιδηρούν παραπέτασμα» γύρω από τα σύνορα τους λόγω της δικής τους βλακείας και άγνοιας, τιμωρούν τον εαυτό τους» τονίζει ο Volodin, επισημαίνοντας πως το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν υποστηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να επισκεφθούν πολλά άλλα μέρη στον πλανήτη.
«Αλλά είναι καλύτερο να φτιάξουμε τις δικές μας υποδομές.
Έχουμε ένα τεράστιο αριθμό υπέροχων τοπίων.
Πρέπει να γίνουν όλα εκείνα που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ταξίδια και διακοπές στην χώρα μας» υποστηρίζει ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube