REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 4 Ιουλίου 2022

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία για Ερντογάν

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία για Ερντογάν

Δημοσκοπική κατάρρευση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει στον δεύτερο γύρο των εκλογών όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, οι δημοσκόποι, ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πιο συγκεκριμένα:

Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%
Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%
Μεράλ Ακσενέρ 48%  – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, εκτίμησε ότι οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν πρόωρα, επισημαίνοντας ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε αύξηση 30% στον βασικό μισθό. Είναι η δεύτερη αύξηση στο βασικό μισθό από τις αρχές του έτους.

Όπως είχε γράψει και το Newpost κατά την επιστροφή του από τη Μαδρίτη όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο τούρκος πρόεδρος, είχε αφήσει να εννοηθεί σε δηλώσεις του  ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στη γείτονα και αυτές το πιο πιθανό είναι να αφορούν στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Νέες φήμες για την υγεία του

Την ίδια ώρα, νέες φήμες κυκλοφορούν για την υγεία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα.

Κυβερνητικός βουλευτής δήλωσε ότι αιτία για την ακύρωση του ταξιδιού, ήταν ένα κρυολόγημα του Τούρκου προέδρου. 

Ο Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι συζήτηση γίνεται στην Τουρκία και για το ενδεχόμενο η «ασθένεια» Ερντογάν να είναι πολιτική, δηλαδή να σχετίζεται με τις εκτιμήσεις ότι δεν θα συγκεντρωνόταν πολύς κόσμος στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Προύσα και να επέλεξε να αποφύγει εντελώς το ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από την τουρκική προεδρία, εντείνοντας τη φημολογία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube