Συγκλονιστικές περιγραφές Καλεντερίδη για την επίθεση τζιχαντιστών στη Συρία! Μια πέτρα σκότωσε σωματοφύλακα οπλαρχηγού

Συγκλονιστικές περιγραφές Καλεντερίδη για την επίθεση τζιχαντιστών στη Συρία! Μια πέτρα σκότωσε σωματοφύλακα οπλαρχηγού

Την περιπέτεια που έζησε στη Συρία περιέγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης υπογραμμίζοντας, ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή είναι μια καθημερινότητα. “Έίχε σημασία που έγινε στην ημέρα των θυρανοιξίων. “Πήγαμε στο Πατριαρχείο μας δέχτηκε ο αναπληρωτής του Πατριάρχη και στη συνέχεια, πήγαμε στην πόλη για την εκδήλωση”.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε ότι η βόμβα έπεσε μόλις πήρε το λόγο ένας μουσουλμάνος 15 μέτρα αριστερά και μια πέτρα που εκτοξεύτηκε σκότωσε ένα παιδί το σωματο φύλακα του οπλαρχηγού της περιοχής.

Ο κ Καλεντερίδης αναφέρθηκε στους 45.000 ορθόδοξους Αραβόφωνους που ζουν στην περιοχή.

Είμασταν σε μια πόλη που ζουν 45.000 ορθόδοξοι αραβόφωνοι.

Ο κ Καλεντερίδης ανέλυσε τις Τουρκοσυριακές σχέσεις και την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην πρωτευπυσα της χώρας ενώ υπογράμμισε ότι η Δαμασκός επιθυμεί να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη χώρα και τόνισε ότι βούληση είναι να ψηφιστεί νέο σύνταγμα που θα παραχωρείτε αυτονομία στους Κούρδους της περιοχής.

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή ZOOM, στις 28 Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube