Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 30 Ιουλίου 2022

Ποιος σκότωσε τους 55 φυλακισμένους του τάγματος Azov; Αντιφατικές δηλώσεις από Ρωσία και Ουκρανία

Ποιος σκότωσε τους 55 φυλακισμένους του τάγματος Azov; Αντιφατικές δηλώσεις από Ρωσία και Ουκρανία

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς, και οι Οκρανοί τους Ρώσους

Οι Ρώσοι λένε ότι οι Ουκρανοί ήθελαν να εξοντώσουν τους φυλακισμένους Azov – Οι Ουκρανοί κατηγορούν την Wagner για έγκλημα πολέμου…

Τι συνέβη με τους 55 φυλακισμένους στρατιώτες του Ουκρανικού τάγματος Azov που σκοτώθηκαν και άλλοι 75 τραυματίστηκαν στο κέντρο κράτησης Yelenovka στο χωριό Olenivka του Donetsk της Ανατολικής Ουκρανίας;
Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούν τους Ουκρανούς ότι βομβάρδισαν το κέντρο κράτησης με το πυραυλικό σύστημα HIMARS με στόχο να μην μιλήσουν οι Azov καθώς πλησίαζε το δικαστήριο που θα τους δίκαζε και προφανώς οι Ουκρανοί δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν πολλά μυστικά με εμπλοκή και δυτικών δυνάμεων.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις κατηγορούν την ιδιωτική στρατιωτική μονάδα Wagner ότι κρύβεται πίσω από την δολοφονία των Ουκρανών Azov και κατηγορούν την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.
Με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες το χτύπημα στο κέντρο κράτησης Yelenovka στο Donetsk της Ανατολικής Ουκρανίας θα πρέπει να αποδοθεί σε Ουκρανικούς πυραύλους που ήθελαν να εξοντώσουν τους Azov… για να μην μιλήσουν και δώσουν πληροφορίες δημόσια… για τις σχέσεις Ουκρανίας και ΝΑΤΟ…

Με βάση σοβαρές ενδείξεις οι ρώσοι περίμεναν για προπαγανδιστικούς λόγους αυτή την δίκη, δεν είχαν λόγο να σκοτώσουν του 55 στρατιώτες – αιχμαλώτους του Azov αφού οι ομολογίες τους θα εξυπηρετούσαν την ρωσική προπαγάνδα.
Οι 55 στρατιώτες Azov και άλλοι τραυματίες εξοντώθηκαν από τους Ουκρανούς για να μην μιλήσουν… δημόσια, καθώς ήδη έχουν προβεί σε πλήθος ομολογιών….

Οι Ουκρανοί ήθελαν να εξοντώσουν τους φυλακισμένους Azov

Η επίθεση στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka, όπου κρατούνταν οι αιχμάλωτοι στρατιώτες του τάγματος Azov, σημειώθηκε από τις Ουκρανικές δυνάμεις για να αποτραπεί να καταθέσουν σε ένα δικαστήριο καθώς θα αποκάλυπταν πολλά από τα σχέδια της Δύσης στην Ουκρανία… ανέφερε ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin.
«Ο Πρόεδρος Ουκρανίας Zelensky και οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση με πυραύλους στο κέντρο κράτησης στη Yelenovka.
Αυτό έγινε με έναν στόχο: να αποτραπεί μια νέα δίκη της Νυρεμβέργης, όπου θα καταθέτουν αιχμάλωτοι Ναζί, του Τάγματος Azov.
Σύμφωνα με τον Volodin, οι δημόσιες ομολογίες των στρατιωτών Azob «θα οδηγούσαν αναπόφευκτα σε διώξεις κατά ορισμένων ηγετών χωρών του ΝΑΤΟ».

Οι ουκρανοί κατηγορούν την Wagner για έγκλημα πολέμου…

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν ότι η δολοφονία Ουκρανών αιχμαλώτων στην Olenivka της περιοχής του Donetsk οργανώθηκε από τους Ρώσους μισθοφόρους της Wagner, κατόπιν προσωπικής εντολής του Yevgeny Prigozhin, χωρίς να έχουν συντονιστεί με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Ρώσος μεγιστάνας Yevgeny Prigozhin, με το παρατσούκλι «σεφ του Putin» πιστεύεται στην πραγματικότητα ότι είναι ο ιδρυτής και ο «σκιώδης» επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner.
«Οι εκρήξεις στην Olenivka είναι μια σκόπιμη πρόκληση και μια αναμφισβήτητη τρομοκρατική ενέργεια από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρουν οι Ουκρανοί…

Η επιδρομή στη ρωσική φυλακή, στοχευμένη μαζική δολοφονία αναφέρει ο Zelensky

«Η Olenivka είναι μια κλασική, κυνική και περίτεχνη επιχείρηση», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky: «η προγραμματισμένη επιδρομή πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις για να κατηγορήσουν την Ουκρανία».
«Γνωρίζουμε ότι τα στρατεύματα της Ρωσίας μετέφεραν μέρος των Ουκρανών μαχητών Azov σε αυτό το μέρος λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν οι ρωσικές επιδρομές».
Στόχος είναι να δυσφημίσουν την Ουκρανία μπροστά στους εταίρους μας για να σταματήσουν την προμήθεια όπλων.
Είναι μια σκόπιμη μαζική δολοφονία που απαιτεί αυστηρή έρευνα. Ζητάμε αντίδραση από τον ΟΗΕ και τους διεθνείς οργανισμούς» ανέφερε ο Zelensky.

Οι ρώσοι ξεκίνησαν έρευνα…

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας «άνοιξε ποινική υπόθεση για έγκλημα βάσει του άρθρου 356 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε σχέση με την επίθεση Ουκρανών εθνικιστών στο κέντρο κράτησης στο χωριό Olenivka στη Δημοκρατία του Donetsk», ανέφεραν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk…

Ο ιδρυτής της Azov υπόσχεται εκδίκηση για τον βομβαρδισμό της Olenivka

Ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής του ουκρανικού τάγματος Azov, Andrei Beletskiy, προειδοποίησε όλους τους υπεύθυνους για τη δολοφονία αιχμαλώτων πολέμου στο κέντρο κράτησης Olenivka.
Ο Beletskiy τόνισε ότι οι κρατούμενοι, τουλάχιστον μερικοί από αυτούς από το ίδιο το τάγμα Azov, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις την παραμονή της επίθεσης, την οποία χαρακτήρισε ως «μια προμελετημένη πράξη μιας χώρας που δεν γνωρίζει την έννοια της τιμής των αξιωματικών και ιδιαίτερα την τήρηση της Σύμβασης της Γενεύης, των κανόνων, των νόμων και των εθίμων του πολέμου».
azov1.jpg
azov2.jpg

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube