Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 1 Ιουλίου 2022

Πεσκόφ: Στο πρόγραμμα του Πούτιν δεν υπάρχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν

Πεσκόφ: Στο πρόγραμμα του Πούτιν δεν υπάρχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν

Η αντίδραση της Ρωσίας στις δηλώσεις Ερντιγάν μετά την άρση του βέτο από την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ακόμη προγραμματίσεις κάποια τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά τη συμφωνία του ΝΑΤΟ που υπέγραψε η Τουρκία με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Κρεμλίνο έκανε δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δεν έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πρόγραμμά του.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Συνεδριακό Κέντρο IFEMA μετά τη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είπε: «Θα συνεχίσουμε την τηλεφωνική μας διπλωματία τόσο με τον κ. Πούτιν όσο και με τον κ. Ζελένσκι αυτό το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.”

Σύμφωνα με τις ειδήσεις στο Sputnik, όταν οι δημοσιογράφοι υπενθύμισαν τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο Πεσκόφ απάντησε: «Δεν είναι ακόμα στο πρόγραμμα».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να παραστεί προσωπικά στη Σύνοδο των Ηγετών της G20 που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ινδονησία ή να στείλει αντιπροσωπεία.

Δηλώνοντας ότι η Ρωσία έχει περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει γι’ αυτό το θέμα, ο Πεσκόφ είπε ότι θα λάβουν την πιο κατάλληλη απόφαση για τα εθνικά συμφέροντα.

gazeteduvar.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube