Weather Icon
Video , Εκδόσεις , Ιστορία , Τουρκία 28 Ιουλίου 2022

Παρουσιάζεται το βιβλίο “Πορείας θανάτου και… ζωής” του Βασίλη Σιδηρόπουλου, το οποίο αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων

Παρουσιάζεται το βιβλίο “Πορείας θανάτου και… ζωής” του Βασίλη Σιδηρόπουλου, το οποίο αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων
Στις 6-8-2022, ημέρα Σάββατο με ώρα προσέλευσης την 17:30 και ώρα έναρξης 19.15 στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κούκου Πιερίας θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σιδηρόπουλου, με τίτλο «Πορείες θανάτου… και ζωής».
Με το έργο του αυτό, ο συγγραφέας, είναι σα να κατασκεύασε μια κιβωτό, όπου μέσα μάζεψε τις μαύρες μνήμες από τις ζωές και τα όνειρα των Τουρκόφωνων Ποντίων προγόνων του.
Προσπάθησε να περισώσει τα σπαράγματα της ιστορίας του ξεριζωμένου πολιτισμού τους και της πικρής εγκατάστασής τους στη νέα τους Πατρίδα, που δεν τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.
Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:
Η Σοφία Αμπερίδου (Sofia Amperidou), καταξιωμένη ζωγράφος, με καταγωγή από το Κούκο Πιερίας και ο Φόρης Πεταλίδης (Foris Petalidis), δημοσιογράφος-εκδότης της εφημερίδας «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» (Ευξεινος ποντος).
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και πρόεδρός του συλλόγου δράσης «ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ», Γιώργος Γεωργιάδης.
Ανάγνωση αποσπάσματος: Από την ηθοποιό, Αναστασία Σιδηροπούλου-Αλπάκη.
Η παρουσίαση θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ μέσω You Tube, από το εκεί Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά».
Η παρουσίαση θα γίνει υπό την αιγίδα του Συλλόγου των απανταχού Κουκιωτών «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ».
Στην συνέχεια της παρουσίασης θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο παραπάνω Σύλλογος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube