REAL TIME |

Weather Icon

Ουκρανία καλεί Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει πλοίο υπό ρωσική σημαία – Μεταφέρει χιλιάδες τόνους κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι

Ουκρανία καλεί Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει πλοίο υπό ρωσική σημαία – Μεταφέρει χιλιάδες τόνους κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα στην Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει το φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει ουκρανικό σιτάρι το οποίο εκλάπη από το υπό ρωσική κατοχή ουκρανικό λιμάνια του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο και έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Σε επιστολή με ημερομηνία 30 Ιουνίου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας αναφέρει ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε “παράνομη εξαγωγή ουκρανικού σιταρίου” από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καράσου της Τουρκίας, με 7.000 τόνους φορτίο, ποσότητα μεγαλύτερη εκείνες που αναφέρει ο αξιωματούχος του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλια σχετικά με την άφιξη του πλοίου σε τουρκικό λιμάνι.

Η εδρεύουσα στο Καζακστάν KTZ Express επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy είναι ιδιοκτησίας της και έχει ενοικιαστεί από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κάποιο καθεστώς κυρώσεων.

Η KTZ Express πρόσθεσε ότι έχει διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ότι θα συμμορφωθεί με όλες τις διεθνείς κυρώσεις και περιορισμούς.

 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube