Weather Icon
Τουρκία 7 Ιουλίου 2022

O Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ξαναχτυπά: Ο Ερντογάν ζήτησε παύση αποκαλύψεων μέχρι τη συνάντηση με Μπάιντεν…

O Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ ξαναχτυπά: Ο Ερντογάν ζήτησε παύση αποκαλύψεων μέχρι τη συνάντηση με Μπάιντεν…

Σε μια ακόμη αποκάλυψη που φέρνει το καθεστώς Ερντογάν σε απόλυτη διαπλοκή με την ντόπια μαφία, προχωρά το nordicmonitor, αποκαλύποντας ηχογραφημένες συνομιλίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ με το “δεξί χέρι” του Τούρκου Προέδρου.

O καταδικασμένος αρχιμαφιόζος και πρώην σύμμαχος του Τούρκου προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα την ηχογράφηση μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με το δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, που ακούγεται να του ζητάει να καθυστερήσει τη δημοσίευση εκρηκτικών βίντεο στο YouTube – όπως είχε προαναγγείλει ο αρχιμαφιόζος – μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ερντογάν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2021.

Ο αρχιμαφιόζος είχε δημοσίως αναφέρει ότι συμφώνησε με το αίτημα αυτό.

Το διαβόητο αφεντικό της μαφίας Σεντάτ Πεκέρ που συγκλόνισε την Τουρκία με τα βίντεό του στο YouTube, ιδιαίτερα για σκοτεινά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας και την περίοδο που συνεργάστηκε για τον Ερντογάν, είναι για άλλη μια φορά στη δημοσιότητα με τα tweets του.

Τον Μάιο του 2021 ο Πέκερ ανακοίνωσε σε ένα βίντεο στο YouTube που έκανε πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές ότι θα δημοσιεύσει ένα βίντεο για τον Ερντογάν – τον οποίο αποκαλούσε «Αδελφό Ταγίπ»-  και ότι θα αποκάλυπτε τη σχέση του μαζί του καθώς και τις ενέργειες που έκανε κατόπιν εντολής του Ερντογάν. .

Ωστόσο, παραδόξως, δεν το δημοσίευσε. Ως λόγο για αυτό, ο Πεκέρ είπε ότι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι διέδιδαν ότι θα αποδυνάμωνε τον Ερντογάν πριν από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν. Έτσι, υποσχέθηκε να δημοσιοποιήσει το βίντεο μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, δεν το είχε κυκλοφορήσει μέχρι πρόσφατα, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση.

Διαμένοντας στο Ντουμπάι, ο Πέκερ είπε ότι οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσαν τη μετάδοση βίντεο και περιόρισαν τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Ο Πέκερ αργότερα αποκάλυψε μέσω ενός δημοσιογράφου που ήταν κοντά του ότι ο πολιτικός Metin Külünk, το δεξί χέρι του Ερντογάν, του τηλεφώνησε και ζήτησε την αναβολή για μετά τη συνάντηση Μπάιντεν. Είπε επίσης ότι ο Külünk του είπε ότι έπρεπε να ενεργήσει υπεύθυνα αφού «εργαζόταν για το κράτος για 30 χρόνια», κάτι που συχνά υποστηρίζει και ο Πεκέρ.

Την περασμένη εβδομάδα, παραβιάζοντας την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που του επιβλήθηκε, ο Πέκερ δημοσίευσε ορισμένα μέρη αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας σε έναν ανώνυμο λογαριασμό Twitter που παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί.

Από την οθόνη του τηλεφώνου φαίνεται ότι ο Külünk κάλεσε τον Πεκέρ στο τηλέφωνο του γαμπρού του. Ο Külünk ισχυρίζεται στην ηχογράφηση ότι ο Μπάιντεν και οι δυτικές πρωτεύουσες επιτίθενται στον Ερντογάν. Όπως γίνεται κατανοητό από τις απαντήσεις του Πεκέρ στο τηλεφώνημα, το οποίο φαίνεται να διήρκεσε τουλάχιστον 40 λεπτά, ο Külünk λέει επίσης ότι η CIA εργαζόταν για να φέρει τον Ερντογάν σε δύσκολη θέση. Ο Πέκερ απαντά ότι οι αδικίες που ισχυρίζεται ότι έγιναν σε αυτόν και την οικογένειά του δεν έχουν καμία σχέση με τη CIA ή τον Μπάιντεν.

Η τηλεφωνική ηχογράφηση περιλαμβάνει επίσης αναφορά στον πρώην βουλευτή Feyzi İşbaşaran, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε στην είσοδο ενός δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη το 2014 από έναν συνεργάτη του Πεκέρ, ο οποίος ήταν επίσης δικηγόρος με εντολή της Külünk. Ο Πεκέρ θέλει ο Külünk να μεταφέρει ένα μήνυμα στον μεγαλύτερο αδερφό του γαμπρού του Ερντογάν και πρώην υπουργού Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον Σερχάτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Πεκέρ θυμάται τι έκανε στον Μπασαράν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε την οικογένεια του Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης που διηύθυνε ο Σερχάτ δεν αντιμετώπιζαν την οικογένειά του με σεβασμό. Ο Πέκερ είπε επανειλημμένα ότι ο λόγος για τη δημοσιοποίηση των βίντεο ήταν ότι η αστυνομία εισέβαλε στη βίλα του στην Κωνσταντινούπολη και παραβίασε την ιδιωτική ζωή της συζύγου και της κόρης του.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι ο Πεκέρ, έχασε την εύνοια του καθεστώτος Ερντογάν ως αποτέλεσμα μιας μάχης εξουσίας στην Τουρκία,

Ο Πεκέρ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έδινε τακτικά μεγάλα χρηματικά ποσά στον Külünk.

Το Nordic Monitor  δημοσίευσε στο παρελθόν έγγραφα που δείχνουν ότι ο Külünk ήταν ύποπτος για σχέσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατική ομάδα Great Eastern Islam Raiders Front (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi, İBDA/C ή IBDA-C).

Ο πρώην βουλευτής Külünk, παλιός φίλος του Ερντογάν, ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση των Τούρκων στη Γερμανία προκειμένου να υποστηρίξουν τον Ερντογάν.

Ο Külünk βοήθησε επίσης στην ίδρυση της Ένωσης Διεθνών Δημοκρατών (UID, πρώην UETD), μια οργάνωση που λειτουργεί ως ομάδα ξένων συμφερόντων στην Ευρώπη για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.

Το 2017 αποκαλύφθηκαν οι στενές σχέσεις του Külünk με μια συμμορία οργανωμένου εγκλήματος γνωστή ως Osmanen Germania (Οθωμανοί από τη Γερμανία) και απαγγέλθηκε κατηγορητήριο εναντίον του στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ειδήσεις στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Külünk ανέφερε παράνομες δραστηριότητες στον Ερντογάν σε τηλεφωνικές συνομιλίες που υπεκλάπησαν από τη γερμανική αστυνομία. Σε μια υποτιθέμενη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Külünk και ενός μέλους συμμορίας, ο Külünk ήθελε να μαγνητοσκοπηθούν οι αντίπαλοι του Ερντογάν καθώς ξυλοκοπούνταν και να χρησιμοποιηθεί το βίντεο για να τρομάξουν τους αντιπάλους.

Δεν είναι γνωστό τι θα συμπεριληφθεί στο βίντεο του Ερντογάν, το οποίο ο Peker λέει ότι θα κυκλοφορήσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι ο Πεκέρ μιλά για γνωστά γεγονότα του παρελθόντος ή στοχεύει τους αντιπάλους του Ερντογάν. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι ακόμη και οι πληροφορίες που έχει αποκαλύψει ο Πεκέρ μέχρι στιγμής είναι αρκετές για να ανατρέψουν οποιαδήποτε κυβέρνηση οπουδήποτε.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησε μέχρι τώρα, ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος διαθέτει στόλο πλοίων, εμπλέκεται στο εμπόριο ναρκωτικών και ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, διευθύνει τη διακίνηση ναρκωτικών διαχειριζόμενος μαφιόζικες ομάδες. Μίλησε επίσης για δολοφονίες που αφορούσαν κρατικούς αξιωματούχους και διεφθαρμένους γραφειοκράτες, εξηγώντας πώς η κυβέρνηση Ερντογάν έστελνε όπλα σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία.

Εν τω μεταξύ, το ανώτατο συμβούλιο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης (RTÜK) επέβαλε πρόστιμο σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή των δηλώσεων του Πέκερ για τον Υπουργό Σοϊλού.

ΠΗΓΗ: hellasjournal.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube