Weather Icon

Ο Μητσοτάκης δικαιώνει Καλεντερίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητσοτάκης δικαιώνει Καλεντερίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνες Ακαδημαϊκοί σχολίασαν στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στο OPEN τον χάρτη με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο περιλαμβάνονται νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη στην τουρκική επικράτεια.

Οι καθηγητές υποστήριξαν, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ που μετέφερε η Μαρία Ζαχαράκη, ότι ο χάρτης είναι δευτερευούσης σημσαίας και πως δεν έχει καμία νομική αξία. Μάλιστα εξέφρασαν την άποψη, ότι δεν πρέπει να αποδίδεται σημασία σε τέτοιου είδους επεισόδια, τα οποία θα υπάρξουν και άλλα.

Ο Σάββας Καλεντερίδης αντέδρασε άμεσα σε αυτά τα λεγόμενα! Οι καθηγητές είναι στον κόσμο τους. Εδώ μιλάμε καθαρά για πολιτική πράξη. Έπρεπε να γίνει σκληρό διάβημα. Να κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις. Είναι λάθος η ανάγνωση. Με τέτοιες νοοτροπίες οδηγούμαστε στο κενό. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η τουρκική προκλητικότητα.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε για να “δικαιώσει” τα λεγόμενα του επικεφαλής του www.infognomonpolitics, ζητώντας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει για τον χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter απευθύνεται στον Τούρκο πρόεδρο να πάρει θέση για το αν συμφωνεί με τα όσα δημοσίευσε ο κυβερνητικός του εταίρος.

«Κοιτάξτε καλά αυτό τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος Λέσβος, Χίος και Σάμος όλα κατακτημένα από την Τουρκία. Απατηλό όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη θέση της Τουρκίας; Ακόμα μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν να ξεκαθαρίσει την θέση του όσον αφορά στις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube