REAL TIME |

Weather Icon

Μείζον πρόβλημα η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο – Είναι σχέδιο της Τουρκίας

Μείζον πρόβλημα η παράνομη μετανάστευση στην Κύπρο – Είναι σχέδιο της Τουρκίας

Η Τουρκία μαυρίζει την Κύπρο – το κράτος πότε θ’ αντιδράσει δυναμικά-αποφασιστικά;

Σάββας Ιακωβίδης

Η Κύπρος έχει κυριολεκτικά μαυρίσει. Η ασφάλεια και η επιβίωσή της υπονομεύονται ευθέως από τον Αττίλα της κατοχής, του εποικισμού και τους παράνομους μετανάστες. Αυτός ο εφιάλτης δεν θα σταματήσει με παρακάλια, αλλά με σκληρά μέτρα. Να παραμεριστούν προεκλογικές σκοπιμότητες, γραφειοκρατικές διαδικασίες, ψηφοθηρίες. Αν το κράτος επιμείνει στην ατολμία του, να μην εκπλαγεί κανείς αν απελπισμένοι πολίτες αναλάβουν τον ρόλο του κράτους.

Κράτος σημαίνει δύναμη! Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει σημαντικές δύο αποστολές: Πρώτον, να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα ζουν σε ασφάλεια από εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους. Δεύτερον, να υπερασπίζεται και να διεκδικεί τα συμφέροντα του κράτους και του λαού με όλα τα μέσα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, από το 1974, αντιμετωπίζει δύο Αττίλες: Την τουρκική εισβολή, που οδήγησε στην κατάκτηση του 37% του εδάφους της και τον εποικισμό, ο οποίος συμβάλλει σταδιακά και εφιαλτικά στη δημογραφική αλλοίωση της νήσου.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, η Κύπρος υφίσταται έναν άλλο, τρισχειρότερο Αττίλα, που έχει τον ίδιο υποκινητή, την Τουρκία. Είναι οι οργανωμένες, μεθοδευμένες και σταθερά αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, κυρίως από χώρες της Αφρικής. Χιλιάδες Αφρικανοί, αφού μεταφερθούν στην Τουρκία και μετά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Είναι παράνομοι! Λογικά θα έπρεπε να φυλακιστούν αμέσως και τάχιστα να απελαθούν. Αλλ’ όχι! Δηλώνουν ότι είναι δήθεν πολιτικά διωκώμενοι και αιτούνται πολιτικού ασύλου.

Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπόκειται σε κανονισμούς και, άρα, μεταφέρει όλες αυτές τις ορδές των παρανόμων στο κέντρο Πουρνάρα μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους. Κάθε μέρα πάνω από 100 παράνομοι εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές. Είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος, τον οποίο η κατοχική Τουρκία επέλεξε για να κατακτήσει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν θα κάνει τρίτη εισβολή. Δεν θα ρίξει ούτε σφαίρα. Οι δεκάδες χιλιάδες των παράνομων μεταναστών, που διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές, είναι οι οβίδες με τις οποίες θα ισοπεδώσει τη δημογραφική σύνθεση και θα καταντήσει τους Έλληνες ως τραγική μειοψηφία.

Θα περίμενε κανείς ότι η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία θα είχαν ως πρώτη προτεραιότητά τους την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση αυτού του τρίτου Αττίλα. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, που είναι ο μόνος υπουργός που κατανόησε την κρισιμότητα του μεταναστευτικού, αφέθηκε ουσιαστικά μόνος. Οι άλλοι Υπουργοί -Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Εργασίας- παρεμβάλλουν εμπόδια, αδιαφορούν ή δεν συνεργάζονται. Δεν είναι δουλειά του Ν. Νουρή να μεριμνά για διακρατικές συμφωνίες για την απέλαση παράνομων εισβολέων. Είναι ευθύνη του Υπουργού Εξωτερικών. Ο Ν. Χριστοδουλίδης, παλαιότερα, και τώρα ο Γ. Κασουλίδης αδιαφόρησαν κατά τρόπον ασύγγνωστο. Όσον αφορά την Υπουργό Δικαιοσύνης… Μα, υπάρχει Υπουργός Δικαιοσύνης;

Σε δηλώσεις του, την περ. Κυριακή (και την Τρίτη στο ΡΙΚ), ο Ν. Νουρής εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του για τη βραδύτητα με την οποία τοποθετείται νέο συρματόπλεγμα και για τη συγκρότηση ομάδας 300 που θα επιτηρούν τη γραμμή Αττίλα. Παράλληλα αναφέρθηκε στην Πολωνία και στην Ελλάδα και πώς αυτές οι χώρες πέτυχαν ανακοπή της μεταναστευτικής εισβολής. Η Πολωνία, σε έξι μήνες έκτισε ατσάλινο φράχτη ύψους έξι μέτρων και μήκους 165 χλμ. Προφανώς εκεί δεν σκέφτηκαν ούτε τις μονόπλευρες ευαισθησίες της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, η οποία επέκρινε την Ελλάδα επειδή, κατ’ ισχυρισμόν της, απωθεί παράνομους μετανάστες να εισβάλουν στη χώρα, μήτε κανονισμούς και γραφειοκρατίες.

Την περ. Τρίτη (5/7/2022), ο διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτήρισε την εκρηκτική κατάσταση στο μεταναστευτικό ως «δεξαμενή» με περιορισμένη χωρητικότητα, που αυτήν τη στιγμή έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και να πλημμυρίζει όλη τη χώρα. Σημείωσε ότι πέρυσι στην Κύπρο υπήρξαν 10.700 γεννήσεις όταν την ίδια περίοδο υπήρξαν 13.000 και πλέον αιτήσεις ασύλου. Παράλληλα, το α’ εξάμηνο 2022 υπήρξαν 4.250 γεννήσεις, όταν τη ίδια περίοδο υπήρξαν 12.000 αφίξεις. «Αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει σε καμιάν άλλη χώρα», είπε.

Η Ασία και η Αφρική εισέβαλαν στα σπίτια μας. Τι πρέπει να γίνει; Πρώτα απ’ όλα η Κυβέρνηση και ειδικά ο Ν. Νουρής να παύσουν να είναι ευγενικοί με την Ευρωπαία Επίτροπο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι στο μεταναστευτικό είμαστε μόνοι. Αφού, λοιπόν, από την ΕΕ εισπράττουμε μόνο ευρώ, να σταλεί δυνατό μήνυμα ότι θα ενεργήσουμε όπως η Λιθουανία, η Δανία, η Πολωνία, η Ιταλία παλαιότερα, και η Ελλάδα. Η Ουγγαρία διά του Πρωθυπουργού της διαμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί παράνομους και ειδικά μουσουλμάνους, επειδή είναι χριστιανική η χώρα του και προέχει η ασφάλειά της.

Η Δανία μίσθωσε στρατόπεδα σε αφρικανικές χώρες και εξαποστέλλει εκεί όσους τολμούν να εισβάλουν στη χώρα. Η Αυστραλία στέλνει σε ένα απομακρυσμένο νησί στον ωκεανό όσους αποτολμήσουν να εισβάλουν. Η Λιθουανία καταβάλλει 1000 ευρώ σε κάθε παράνομο για να επιστρέψει στη χώρα του. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε την Ισπανία όταν εκδίωξε παράνομους μετανάστες. Η Ελλάδα έκτισε ατσάλινο τείχος στον Έβρο και από 78.000 παράνομες ροές το 2020, τις περιόρισε στις 4.000 το 2021. Στην Κύπρο, έβαλαν ένα πρόχειρο συρματόπλεγμα και για μήνες προσπαθούν ακόμα να το ενισχύσουν.

Ο Ν. Νουρής λέγει ότι πρέπει να περιορίσουμε τις ροές από την Πράσινη Γραμμή, να μεγιστοποιήσουμε τις επιστροφές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται να παραμείνουν στη Δημοκρατία. Εισηγούμαστε: Πρώτον, να σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα ότι εδώ δεν υπάρχουν πια επιδόματα. Οι πραγματικοί πρόσφυγες είναι ελάχιστοι, η πλειοψηφία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ οικονομικοί μετανάστες. Γιατί ανταμείβονται; Γιατί να πληρώνουμε για να συντηρούνται αυτοί που μας βρίζουν κιόλας ως ρατσιστές και φασίστες; Δεύτερον, η Αστυνομία, ο στρατός και έφεδροι, εθνοφύλακες, έφεδροι καταδρομείς και οι 300 που ΘΑ συγκροτηθούν, να κτίσουν τοίχο αποτροπής-απώθησης απέναντι στους εισβολείς. Να μην περνά πλέον κανείς!

Τρίτον, ταχύτερες, πολυαριθμότερες απελάσεις-επιστροφές ακόμα και με το δέλεαρ χρημάτων. Τέταρτον, η Κύπρος έχει κυριολεκτικά μαυρίσει. Η ασφάλεια και η επιβίωσή της υπονομεύονται ευθέως από τον Αττίλα της κατοχής, του εποικισμού και τους παράνομους μετανάστες. Αυτός ο εφιάλτης δεν θα σταματήσει με παρακάλια, αλλά με σκληρά μέτρα. Να παραμεριστούν προεκλογικές σκοπιμότητες, γραφειοκρατικές διαδικασίες, ψηφοθηρίες. Αν το κράτος επιμείνει στην ατολμία του, να μη εκπλαγεί κανείς αν απελπισμένοι πολίτες αναλάβουν τον ρόλο του κράτους.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube