Weather Icon

Με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας συναντήθηκε την Παρασκευή (8/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας συναντήθηκε την Παρασκευή (8/7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κομοτηνή, έξω από το Γενί τζαμί, στον προαύλιο χώρο της Μουφτείας και της Διαχειριστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πόλη για τα εγκαίνια του αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας IGB.

Εκτός από τους τοποτηρητές των Μουφτείων Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου, το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι πρόεδροι των Διαχειριστικών Επιτροπών Μουσουλμανικής Περιουσίας των τριών περιοχών, ο διευθυντής του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, ιεροδιδάσκαλοι και εκπρόσωπος των ιεροδασκάλων Θράκης.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Οι τοποτηρητές των Μουφτείων τόνισαν ότι η Θράκη είναι «υπόδειγμα» και χαρακτήρισαν μεγάλη τιμή την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη μία ημέρα πριν από την έναρξη του Κουρμπάν Μπαϊράμ. «Χρόνια πολλά, σας εύχομαι όλα τα καλά, να έχετε υγεία», ευχήθηκε εκείνος με τη σειρά του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθηγήτρια τουρκικής γλώσσας στο μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης Ιλκνούρ Κιγιτζή τόνισε: «Ζούμε πολύ ειρηνικά, δεν έχουμε κανένα θέμα, όλα καλά. Η Θράκη είναι μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες».

Μετά το τζαμί ο πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία στην αγορά της Κομοτηνής.

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube