Weather Icon
Τουρκία 3 Ιουλίου 2022

Κρυολόγημα(;) δεν επέτρεψε τον Ερντογάν να παραστεί σε εκδήλωση στην Προύσα

Κρυολόγημα(;) δεν επέτρεψε τον Ερντογάν να παραστεί σε εκδήλωση στην Προύσα

Φήμες για πάρεση στο αριστερό μέρος του προσώπου του Ερντογάν

Φουντώνουν και πάλι οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Προύσα. Ο τοπικός βουλευτής του κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης Refik Özenαπέδωσε την αιφνίδια αλλαγή σχεδίων σε κοινό κρυολόγημα, ενώ επίσημη ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία δεν υπήρξε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, σ τα τουρκικά social media άρχισε να διακινείται η φήμη για πάρεση στο αριστερό μέρος του προσώπου του Ερντογάν. Δεν μπορεί ωστόσο να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

Να σημειωθεί ότι η πόλη είχε ετοιμαστεί και σημαιοστολιστεί, τα πάρκινγκ είχαν αδειάσει όπως και οι δρόμοι είχαν πρασινίσει από χθες μόνο και μόνο επειδή θα ερχόταν ο Ερντογάν. Μάλιστα το τεράστιο κονβόι από τα αυτοκίνητα συνοδείας του είχε ήδη μεταφερθεί με ειδικά φορτηγά στην Προύσα.

Τα έξοδα και όλες οι προετοιμασίες λέγεται ότι ανήλθαν σε 2,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. (145.000 ευρώ).

Κάνοντας μια δήλωση για το θέμα συνδέοντας το AS TV, την τοπική τηλεόραση της Προύσας, ο βουλευτής Προύσας του AKP  Refik Özen εξήγησε τον λόγο της αναβολής του προγράμματος από τον Ερντογάν ως εξής:

«Από το 2019 δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε τον αξιότιμο πρόεδρό μας σε ένα πρόγραμμα με όρους πολιτικής συγκέντρωσης. Στο μεταξύ, φιλοξενήσαμε την ίδρυση του TOGG, τα εγκαίνια του νοσοκομείου της πόλης, αλλά στο θέμα της συνάντησης του Προέδρου με τους πολίτες επικράτησε ένας σοβαρός ενθουσιασμός. Υπό αυτή την έννοια, έγινε μια καλή προετοιμασία από πλευράς Νομαρχιακής του ΑΚΡ. Μα φυσικά ο πρόεδρός μας έχει φορτωμένο πρόγραμμα. Η σύνοδος του ΝΑΤΟ ήταν έντονη. Όπως γνωρίζετε, όλοι ακολουθήσαμε και ήμασταν περήφανοι για τις συμφωνίες και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν εκεί. Στη συνέχεια, με τα νέα που ήρθαν σήμερα, το σημερινό πρόγραμμα αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία λόγω κρυολογήματος του προέρδου. Φυσικά, η υγεία του προέδρου μας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο. Υπό αυτή την έννοια, ελπίζουμε ότι θα αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. Σε αυτό το πλαίσιο, βιώσαμε μια τέτοια διαδικασία με την ελπίδα να επαναληφθεί αυτή η συνάντηση τις επόμενες ημέρες».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube