Weather Icon

Ιρανός βουλευτής: Αρμενία και Ιράν δεν χρειάζονται συμβουλές από την Τουρκία

Ιρανός βουλευτής: Αρμενία και Ιράν δεν χρειάζονται συμβουλές από την Τουρκία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας του Ιρανικού κοινοβουλίου Σαχριγιάρ Χεϊντάρι προέβη σε δήλωση σχετικά με τα σύνορα Αρμενίας-Ιράν, τονίζοντας ότι στο ζήτημα των συνόρων το Ιράν και η Αρμενία δεν χρειάζονται τη συμβουλή οποιουδήποτε τρίτου μέρους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το IRIB, τέτοια δήλωση έκανε ο Σαχριγιάρ Χεϊντάρι απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Τουρκίας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα επιτρέψει να αποκλειστούν τα σύνορα Ιράν – Αρμενίας», τόνισε ο», τόνισε ο Χεϊντάρι.

Τονίζοντας τη στρατηγική θέση της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ο ιρανός βουλευτής είπε ότι αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα για την Αρμενία, ένα από τα οποία είναι η σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σαχριγιάρ Χεϊντάρι, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί διπλωματικώς.

“Το Ιράν πάντα πίστευε ότι και οι δυο χώρες πρέπει να διευθετήσουν το ζήτημα πολιτικά. Ορισμένες εξωπεριφερειακές δυνάμεις θέλουν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο που οδηγήσει στη Ναχιτσεβάν, μέσω της επικράτειας της Αρμενίας, με στόχο να πιέσουν το Ιράν, αλλά η Αρμενία και το Ιράν τονίζουν ότι η εδαφική ακεραιότητα των χωρών της περιοχής πρέπει να διατηρηθεί. Έχουμε κοινά σύνορα με την Αρμενία μήκους 47 χιλιομέτρων, μέρος των οποίων εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Αράκς και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση αυτών των συνόρων.

Τα σύνορα μεταξύ του Ιράν και της Αρμενίας ήταν πάντα ασφαλή, και οι δύο χώρες αγωνίζονται για την ασφάλειά τους και αποτρέπουν οποιαδήποτε παράνομη μεταφορά και καταπάτηση στα σύνορα, και δεν χρειαζόμαστε συμβουλές από τρίτους, όπως η Τουρκία “, δήλωσε ο Σαχριγιάρ Χεϊντάρι.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube