REAL TIME |

Weather Icon

Ινδία, ΗΑΕ και Γαλλία πραγματοποιούν τριμερείς συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στον Ινδο-Ειρηνικό

Ινδία, ΗΑΕ και Γαλλία πραγματοποιούν τριμερείς συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας στον Ινδο-Ειρηνικό

Η Ινδία, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συζήτησαν την Πέμπτη για πιθανούς τομείς συνεργασίας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού ως μέρος ενός νέου τριμερούς πλαισίου.

Οι τομείς συνεργασίας που προσδιορίστηκαν από τις τρεις χώρες περιελάμβαναν τη θαλάσσια ασφάλεια, την περιφερειακή συνδεσιμότητα, την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση των «Εστιακών Σημείων» της Ινδίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών (MEA).

Η αποφασιστικότητα των τριών χωρών να ενισχύσουν τη συνεργασία στον Ινδο-Ειρηνικό στο πλαίσιο του τριμερούς πλαισίου έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης παγκόσμιας ανησυχίας για την αυξανόμενη στρατιωτική μυϊκή κάμψη της Κίνας στην περιοχή.

«Οι τρεις πλευρές αντάλλαξαν προοπτικές για την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και διερεύνησαν πιθανούς τομείς τριμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της θαλάσσιας ασφάλειας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αντιμετώπισης καταστροφών, της γαλάζιας οικονομίας, της περιφερειακής συνδεσιμότητας, της συνεργασίας σε πολυμερή φόρουμ, της ενέργειας και της επισιτιστικής ασφάλειας, της καινοτομίας και των startups. , ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και πολιτιστική και διαπροσωπική συνεργασία», ανέφερε το ΜΕΑ.

«Συζήτησαν επίσης τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την προώθηση της τριμερούς συνεργασίας στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube