Weather Icon

Η Τουρκία διαπράττει εγκληματική αποψίλωση των δασών στις κουρδικές περιοχές

Η Τουρκία διαπράττει εγκληματική αποψίλωση των δασών στις κουρδικές περιοχές

Σύμφωνα με μια πρόσφατη είδηση, η αγορά καυσόξυλων σε μια επαρχία της Τουρκίας όπου κατοικούν κατά πλειοψηφία Κούρδοι, λαμβάνει τις προμήθειες της από το Σιρνάκ, όπου η αποψίλωση των δασών επικυρώνεται και ενθαρρύνεται από το τουρκικό καθεστώς.

Οι χωροφύλακες στην τουρκική επαρχία Σιρνάκ, όπου κατοικούν κατά πλειοψηφία Κούρδοι, συνεχίζουν την αποψίλωση των δασών ως μέρος της γνωστής στρατηγικής των τουρκικών δυνάμεων στον πόλεμό τους κατά των Κούρδων μαχητών, και έχουν μετατρέψει το έργο τους σε εμπορική δραστηριότητα, παρέχοντας εκατοντάδες τόνους ξύλου σε τοπικές αγορές, όπως ανέφερε το Πρακτορείο Ειδήσεων Μεσοποταμία (MA).

Καταστηματάρχες στην Ούρφα (Riha), περίπου 350 χλμ. από το Σιρνάκ, δηλώνουν ότι περίπου 600 τόνοι ξύλου φτάνουν καθημερινά από την κουρδική περιοχή του Σιρνάκ.

Η αποψίλωση των δασών από τους χωροφύλακες συνεχίζεται τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στο όρος Τζουντί, Μπεστά και Γκαμπάρ, ενώ οικολογικές ακτιβιστικές ομάδες στην Τουρκία και διεθνώς παραμένουν σιωπηλές.

Καταστηματάρχες που εργάζονται στην αγορά ξυλείας της Ούρφα είπαν στον MA ότι είναι αδύνατο για τους χωροφύλακες να κόβουν τα δέντρα δίχως την άδεια των αρχών.

Ο Hüseyin Öge, ένας από τους καταστηματάρχες, ισχυρίστηκε ότι μπορούν να πάρουν μεγάλες ποσότητες ξυλείας από το Σιρνάκ, ακριβώς λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών αρχών κατά των Κούρδων.

Ένας άλλος καταστηματάρχης, ο Ali Karabacak, δήλωσε ότι όλα τα καυσόξυλα που πωλήθηκαν στην αγορά της Ούρφα τον τελευταίο χρόνο, τα είχαν προμηθευτεί από το Σιρνάκ.

«Αυτά τα δέντρα δεν κόβονται παράνομα. Οι αρχές έδωσαν άδεια για την κοπή τους», ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube