Weather Icon

Η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Τουρκία αποκτά νέα ορμή

Η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Τουρκία αποκτά νέα ορμή

“Η πολιτική άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Τουρκία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από τη δημόσια πολιτική και την προπαγάνδα, η πρακτική της άρνησης έχει εξαπλωθεί ακόμα και στα ιδρύματα. Ορισμένες αντιαρμενικές οργανώσεις έχουν ενωθεί για να σχηματίσουν το Ίδρυμα TEKAR. Βασικός στόχος τους είναι η «άρνηση των ισχυρισμών της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Η πρώτη γενική συνέλευση του εγγεγραμμένου Ιδρύματος ΤΕΚΑΡ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2022 η οποία θα ολοκληρώσει τη νομική διαδικασία για τη σύσταση του TEKAR. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TEKAR θα είναι και ο ερευνητής, δημοσιογράφος, συγγραφέας Μεχμέτ Αρίφ Ντεμιρέρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ιδρύματος.

Το ίδρυμα σχεδιάζει να εκδώσει το βιβλίο του Εσάτ Ουράς, το οποίο περιέχει τις απόψεις, τις σκέψεις και τις δηλώσεις του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για τους Αρμένιους, τις δραστηριότητές τους και τις σχέσεις τους με τους Αρμένιους.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube