Weather Icon

Eξαιρετικά σημαντικό βήμα στην εξομάλυνση των αρμενοτουρκικών σχέσεων η τηλεφωνική συνομιλία Πασινιάν-Ερντογάν λέει Αρμένιος πολιτικός

Eξαιρετικά σημαντικό βήμα στην εξομάλυνση των αρμενοτουρκικών σχέσεων η τηλεφωνική συνομιλία Πασινιάν-Ερντογάν λέει Αρμένιος πολιτικός

Ο Πρεσβευτής της Αρμενίας, πρόεδρος του κόμματος “Λουσαβόρ Χαγιαστάν” (Φωτηνή Αρμενία) Εντμόν Μαρουκιάν, αναφέρθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Μαρουκιάν σημείωσε ότι η τελευταία άμεση επαφή των ηγετών της Αρμενίας και της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα στην εξομάλυνση των αρμενοτουρκικών σχέσεων.

“Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε, ότι τα συνεχώς κλειστά σύνορα και οι μηδενικές διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία δεν θα μας οδηγήσουν πουθενά, ειδικά δεδομένης της πραγματικότητας του τελευταίου πολέμου. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος και να έχει επιτυχή ολοκλήρωση με τη μορφή του ανοίγματος των συνόρων και της εγκαθίδρυσης των διπλωματικών σχέσεων. “, δήλωσε ο Εντμόντ Μαρουκιάν.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας συνεχάρη τον πρόεδρο της Τουρκίας με την ευκαιρία του Κουρμπάν Μπαϊράμ και ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχάρη τον Αρμένιο Πρωθυπουργό για τον ερχόμενο Βαρδαβάρ, την εορτή της Μεταμόρφωσης του Ιησού Χριστού. Οι ηγέτες τόνισαν τη σημασία της διαδικασίας ρύθμισης των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους, η οποία θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασαν την ελπίδα ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη συνάντηση των ειδικών αντιπροσώπων των χωρών τους την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube