Γενικά θέματα 23 Ιουλίου 2022

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: ”Κλείνετε «τουρκικά» σχολεία στη Θράκη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα της μειονότητας”! – Ευθεία πρόκληση

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: ”Κλείνετε «τουρκικά» σχολεία στη Θράκη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αγώνα της μειονότητας”! – Ευθεία πρόκληση

Νέα πρόκληση είχαμε πριν λίγα λεπτά από την Τουρκία, όπως θα σας αποκαλύψει το Directus.gr.

O εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Tanju Bilgiç, ”αντέδρασε στο κλείσιμο 4 ακόμη δημοτικών σχολείων που ανήκουν στην ”τουρκική μειονότητα” της Δυτικής Θράκης από την Ελλάδα”, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ!

Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελλάδας να κλείνει 4 ακόμη δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην ”τουρκική μειονότητα” της Δυτικής Θράκης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα μέτρα λιτότητας και τον ανεπαρκή αριθμό μαθητών».

«Με αυτήν την τελευταία απόφαση, η οποία επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, περισσότερα από τα μισά μειονοτικά δημοτικά σχολεία έκλεισαν. Έτσι, φαίνεται ότι η πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων που ανήκουν στην ”τουρκική μειονότητα” της Δυτικής Θράκης μέσω «προσωρινής αναστολής» έχει καταστεί συστηματική. Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, οι εν λόγω αποφάσεις που παραβιάζουν το δικαίωμα της μειονότητας να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να επιθεωρεί τα δικά της σχολεία, σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, αποτελούν ένδειξη της αντανάκλασης των πολιτικών διακρίσεων και καταπίεσης που ακολουθούνται σε κάθε τομέα κατά των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα της μειονότητας για δικαιώματα και νόμους»!

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube