Weather Icon
Πυροσβεστική 24 Ιουλίου 2022

Εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά: Προληπτικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Nέες πτήσεις BayraktarTB2 στη περιοχή Keşan

Εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά: Προληπτικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση – Nέες πτήσεις BayraktarTB2 στη περιοχή Keşan

Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή νύχτα στη Δαδιά του Έβρου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης συνεχίζει να καίει με αμείωτο ρυθμό. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, ενώ πλέον κατευθύνεται προς το χωριό της Δαδιάς. Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα προς Κυριακή δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό.

Σημειώνεται πως το βράδυ του Σαββάτου έγινε Συντονιστικό στη Δαδιά και αποφασίστηκε να σταλεί προληπτικό 112 για εκκένωση στο χωριό της Δαδιάς του Έβρου. Έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το Πρόγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ, οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί και επίσης έχουν παρατεταγμένα πυροσβεστικά στα όρια του χωριού. Επαναλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και η εκκένωση είναι προληπτική.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά στον Έβρο έχει κάψει το παρατηρητήριο και τις ταΐστρες των άγριων και σπάνιων αρπακτικών πουλιών, καταστρέφοντας την «καρδιά» του παγκόσμιας σημασίας μοναδικού οικοσυστήματος της Δαδιάς.

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί σε πέντε μέτωπα. Το δάσος της Δαδιάς αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής που την ίδια στιγμή φιλοξενεί την τελευταία αποικία μαυρόγυπα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Συνεχίζονται οι πτήσεις Bayraktar

Όπως αναφέραμε χθες, είχαμε συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV-UCAV BAYRAKTAR-AKINCI στην Α.Θράκη κοντά στο αεροδρόμιο της Τυρολόης στην επαρχία Ραδαιστού.

Τι συμβαίνει σήμερα

 

Σήμερα είχαμε και πάλι πτήσεις BayraktarTB2 νωρίτερα στη περιοχή Keşan, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την φωτιά που καίει στη Δαδιά, όπως σας παρουσιάζει το Directus.gr.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube