Weather Icon
Video , ΝΑΤΟ , Τουρκία 1 Ιουλίου 2022

Δημήτρης Καραϊτίδης: Τουρκία, ένας προκλητικός παίκτης που κερδίζει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δημήτρης Καραϊτίδης: Τουρκία, ένας προκλητικός παίκτης που κερδίζει (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο πρέσβης ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης, σε μια αποτίμηση στον @Ράδιο 98.4 για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, σημειώνει ότι προς μεγάλη απογοήτευση για όσα υποτίθεται ότι πρεσβεύει ο δυτικός κόσμος σε θέματα αρχών, αποδεικνύεται πως η Τουρκία, παρότι ένας προκλητικός στα όρια παίκτης, διεκδικεί με ακραίο τρόπο μεν, αλλά μέσα από διαπραγματεύσεις κερδίζει ανταλλάγματα και συνάμα εμφανίζεται ως σοβαρή δύναμη που επιλύει αδιέξοδα, τα οποία έχει φροντίσει η ίδια να δημιουργήσει.

Ο κ. Καραϊτίδης, σημείωσε ότι η Ελληνική εξωτερική πολιτική και διπλωματία πρέπει άμεσα να λειτουργήσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλία και όχι απλά να δρα αντανακλαστικά στις πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Εκτίμησε δε ότι η αποκλιμάκωση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού βασική στρατηγική της Τουρκίας είναι η αναθεωρητική επεκτατική της πολιτική προς τον Ελληνισμό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube